Skelbs konkursą privataus investuotojo Nacionaliniam stadionui paieškai

Skelbs konkursą privataus investuotojo Nacionaliniam stadionui paieškai

Iki birželio 22 dienos ketinama paskelbti tarptautinį konkursą privataus investuotojo į daugiafunkcį kompleksą, populiariai vadinamą Nacionalinio stadionu, paieškai. Patį stadioną ketinama pastatyti iki 2020 metų.

"Vėliausiai birželio 22 dieną skelbiame tarptautinį konkursą operatoriui ir stadiono statybai. Po jo europinės procedūros yra gana ilgos, dar po metų ir trupučio turėtume planuoti pasirašyti sutartį ir turėtų prasidėti darbai", - penktadienį po pasitarimo Vyriausybėje sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak mero, pagrindiniai reikalavimai operatoriui tai yra patirtis ir galimybė pritraukti renginius į šį objektą, bet taip pat yra ir reikalavimai objektui - "ir čia yra balansas tarp estetikos ir ekonomiškumo".

"Mes darėme net dvi konsultacijas, tarpinius viešus pristatymus, abi sulaukė rimto susidomėjimo. Iš verslo pasaulio išsakyta pastabų, kas gali sukliudyti dalyvauti geriems operatoriams. Mes kaip tik dabar turime baigti sąlygas pakoreguoti jas taip, kad konkurencija būtų kiek įmanoma didesnė, bet susidomėjimas yra", - patikino R. Šimašius.

Premjero patarėja aplinkos klausimais Jūratė Juozaitienė teigė, kad daugiafunkcis centras turėtų būti pastatytas iki 2020 metų.

"Realūs paskaičiavimai su visomis rizikomis (...) tai - 2020 metai. Aišku, mūsų noras, kad tai būtų 2019 metai", - J. Juozaitienė.

Dalis daugiafunkcio centro statybos lėšų - iki 53 mln. eurų bus dengiama iš europinių lėšų, Vyriausybė skirs pinigų iki 20 dienų per metus renginiams, taip pat Sporto muziejaus finansuoti, savivaldybė įsipareigos skirti iki 0,5 mln. eurų per metus padengti aikštynų, sporto salių, darželių, kitų objektų išlaikymo kaštus.

Taip pat koncesininkas turės galimybę už savo lėšas dalį sklypo panaudoti kitoms reikmėms - gyvenamai statybai, viešbučiams ar kitoms reikmėms.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder