Šiųmetinis ruduo draudimo rinkai buvo palankesnis nei pernykštis

Šiųmetinis ruduo draudimo rinkai buvo palankesnis nei pernykštis

Nors lapkričio mėnesį draudimo rinkoje buvo pastebimas nuosmukis beveik visose draudimo paslaugų srityse, tačiau per tris šių metų rudens mėnesius pasirašytos draudimo įmokos 10 mln. litų viršijo praėjusių metų atitinkamo laikotarpio rodiklius.

Vienuoliktąjį šių metų mėnesį bendra draudimo įmokų suma viršijo 124 mln. litų, tačiau buvo užfiksuotas 3,9 proc. nuosmukis, palyginus su spalio mėnesiu. Draudimo išmokos lapkritį siekė 72 mln. litų ir buvo 16,1 proc. mažesnės nei prieš mėnesį, o sudarytų sutarčių skaičius sumenko iki beveik 371 tūkst. vienetų.

Pasak Draudimo priežiūros komisijos pirmininko pavaduotojo Ramūno Baravyko, paskutinis rudens mėnuo draudimo rinkoje didesnių permainų neatnešė, tačiau buvo pastebimas draudimo apimčių sumažėjimas beveik visose srityse.

"Beveik kaip visada šaltuoju metų laikotarpiu labiausiai sumažėja transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimo mastas. Lapkričio mėnesį, kaip įprasta, šiek tiek sumažėjo ir kitų draudimo produktų, pavyzdžiui, sveikatos draudimo, paklausa, todėl šį metų laiką galima vadinti vienu iš ramiausių. Tačiau rinkos atsigavimo tendencijos išliko - per tris šių metų rudens mėnesius pasirašytos įmokos buvo 10 mln. litų didesnės nei pernai, taigi šis ruduo draudimo rinkai buvo palankesnis", - teigė R. Baravykas.

Ne gyvybės draudimo sektoriuje lapkričio mėnesį pasirašytų įmokų suma krito beveik dešimtadaliu (9,6 proc.) iki 80 mln. litų, o išmokų skaičius - daugiau kaip penktadaliu (20,1 proc.) ir perkopė 55 mln. litų.

Gyvybės draudimo rinka šiuo laikotarpiu turėjo tendenciją augti ir padidėjo 8,6 proc., o pasirašytos įmokos sudarė daugiau kaip 44 mln. litų. Lapkritį išmokėta beveik 17 mln. litų išmokų, o palyginus su spalio mėnesiu, išmokų skaičius ūgtelėjo vos 0,1 proc.

Per vienuolika šių metų mėnesių pasirašyta daugiau nei 1,38 mlrd. litų įmokų, o tai 1,8 proc. mažiau, nei pernai tuo pačiu metu. Gyvybės draudimo rinkoje įmokų skaičius siekė 455 mln. litų ir buvo 7,2 proc. didesnis nei atitinkamu laikotarpiu pernai, ne gyvybės draudimo rinkoje - 932 mln. litų arba 5,6 proc. mažiau nei pernai.

Išmokos pasiskirstė taip: ne gyvybės draudimo rinkoje išmokėta daugiau nei 665 mln. litų išmokų, 12 proc. mažiau, gyvybės draudimo rinkoje - daugiau nei 184 mln. litų, arba 12,8 proc. mažiau nei per vienuolika 2009 metų mėnesių.

Nuo metų pradžios sudaryta 4,3 mln. draudimo sutarčių - 7,8 proc. daugiau nei atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder