Siūloma uždrausti reklamuoti alkoholio kainų sumažinimą

Siūloma uždrausti reklamuoti alkoholio kainų sumažinimą

Alkoholio kontrolės įstatyme siūloma aiškiai nustatyti, kad draudžiama alkoholio kainos mažinimą naudoti reklamos tikslais, t.y. skelbti apie kainos sumažinimą masinio informavimo priemonėse ir lauko reklamoje.

Tokį pasiūlymą Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimo projektui įregistravo Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys "darbietis" Raimundas Markauskas.

Jeigu Seimas pritartų, būtų draudžiama visuomenės informavimo priemonėse ir išorinėje reklamoje skelbti apie alkoholinių gėrimų kainų sumažinimą."

"Vyriausybė nagrinėja analogišką siūlymą, kurio tikslas yra uždrausti alkoholio kainų mažinimu vilioti pirkėjus. Išvados projekte numatyta, kad vadovaujantis Civilinio kodeksu vartotojas turi teisę gauti išsamią, teisingą informaciją apie prekę, įskaitant ir jos kainą, todėl draudimas skelbti apie alkoholinių gėrimų kainų sumažinimą neturėtų būti taikomas kainų etiketėse nurodomai prekės kainai. Sveikatos reikalų komitetas buvo pritaręs priešingai pozicijai, tačiau dabartiniame projekte tai neatsispindi. Siekiant išvengti dviprasmiško Sveikatos reikalų komiteto sprendimo šiuo klausimu, siūloma aiškiai nustatyti, kad draudžiama kainos mažinimą naudoti reklamos tikslais, t.y. skelbti apie kainos sumažinimą masinio informavimo priemonėse ir lauko reklamoje",- sako pasiūlymą inicijavęs Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Raimundas Markauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder