Siūloma aiškiau reglamentuoti miško žemės pavertimą kitomis naudmenomis

Siūloma aiškiau reglamentuoti miško žemės pavertimą kitomis naudmenomis

Miškų įstatyme siūloma aiškiau reglamentuoti miško žemės pavertimą kitomis naudmenomis.

Tai numatančią Miškų įstatymo pataisą įregistravo Seimo nariai Eduardas Šablinskas ir Valerijus Simulikas.

Projekto rengimą paskatino gauti nusiskundimai dėl galimybės miško žemę paversti kitomis naudmenomis.

Priėmus siūlomas pataisas, Valstybinė miškų tarnyba galės apskaičiuoti piniginės kompensacijos dydį už miško žemės pavertimą kitomis naudmenomis rekreacinėms teritorijoms formuoti, t.y. bus sudaryta galimybė valstybiniuose parkuose, biosferos rezervatuose ir biosferos poligonuose esančią miško žemę paversti kitomis naudmenomis, susijusiomis su saugomų teritorijų apsauga, tvarkymu, pritaikymu visuomenės poreikiams ir naudojimu rekreacijai, kai tai numatyta šių saugomų teritorijų planavimo dokumentuose ir neprieštarauja valstybinių parkų, biosferos rezervatų ir biosferos poligonų nuostatams.

Šiuo metu galiojančiame Miškų įstatyme yra numatytos galimybės, formuojant rekreacines teritorijas, miško žemę paversti kitomis naudmenomis, deja, žemės pavertimas kitomis naudmenomis, formuojant rekreacines teritorijas, nėra numatytas.

"Esant tokiems įstatymo netikslumams, Valstybinė miškų tarnyba negali apskaičiuoti piniginės kompensacijos dydžio už miško žemės pavertimą kitomis naudmenomis rekreacinėms teritorijoms formuoti.

Kol neapskaičiuotas minėtas piniginės kompensacijos dydis, savivaldybių administracijos vadovai neturi teisės tvirtinti detaliųjų planų ir formuoti rekreacinių teritorijų, nors šios ir numatytos saugomų teritorijų planavimo dokumentuose ir neprieštarauja valstybinių parkų, biosferos rezervatų ir biosferos poligonų nuostatams", - sako projekto autoriai Seimo nariai V. Simulikas ir E. Šablinskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder