Siūlo grąžinti visas valstybines pensijas ir socialines išmokas

Siūlo grąžinti visas valstybines pensijas ir socialines išmokas

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Mečislovas Zasčiurinskas užregistravo Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo 15 straipsnio pakeitimus, numatančius atstatyti 2009 metais galiojusią valstybinių pensijų, kompensacinių išmokų, rentų, slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslinių kompensacijų bei nedarbo socialinio draudimo išmokų, mokėjimo tvarką. Seimo narys pabrėžia, kad dabar galiojanti tvarka, kai vieniems sumažintos pensijos ir kitos socialinės išmokos yra grąžintos, o kitiems – ne, prieštarauja Konstitucijai.

"Konstitucinis Teismas ne kartą yra pažymėjęs, kad konstitucinis asmenų lygybės įstatymui principas reikalauja, kad teisėje pagrindinės teisės ir pareigos būtų įtvirtintos visiems vienodai, tad šio principo turi būti laikomasi ir leidžiant įstatymus. Jeigu Seimas priėmė sprendimą grąžinti sumažintas "Sodros" pensijas į ankstesnį lygį, atitinkamai turi būti grąžintos ir valstybinės pensijos bei kitos socialinės išmokos", – įsitikinęs Seimo narys.

Projektu siekiama, kad nuo 2012 m. liepos 1 d. visiems asmenims, gaunantiems valstybines pensijas, kompensacines išmokas, rentos, slaugos ar priežiūros išlaidų tikslinių kompensacijų bei nedarbo socialinio draudimo išmokas, jos būtų atstatytos į 2009 metų lygį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder