Šiukšlės atneša pelną

Šiukšlės atneša pelną

Vakar uostamiesčio Tarybos Liberalų sąjūdžio frakcija "ant kilimėlio" iškvietė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) vadovus, kurie informavo apie bendrovės planus bei finansinę situaciją.

Paaiškėjo, kad 2008 m. iš gyventojų už atliekų išvežimą ir tvarkymą buvo surinkta 7,65 mln. litų, o pernai - 17,6 mln. litų. 2009-aisiais įmonės pelnas siekė 168 tūkst. litų.

KRATC atstovų teigimu, šiuo metu rinkliavą moka 87 proc. klaipėdiečių. Pernai dėl nemokių vartotojų nesurinkta 2,4 mln. litų, tačiau kol kas yra tik viena teismą pasiekusi byla.

Priminsime, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas yra nusprendęs, jog gyventojams turi būti suteikta teisė deklaruoti sukauptą šiukšlių kiekį. Iki šiol uostamiestyje yra mokama pagal būsto plotą.

KRATC yra nusamdęs mokslininkų grupę, kurie rengia tvarką, pagal kurią ir būtų galima be didesnių ekonominių sąnaudų visiems subjektams deklaruoti atliekų kiekį. Savo ruožtu atitinkamą sprendimą dėl deklaravimo yra priėmusi miesto Taryba, sukurti metodiką paprašyta Aplinkos ministerijos.

[BANERIS]

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder