Šią vasarą dėl blogo maisto pasitvirtina trečdalis skundų

Šią vasarą dėl blogo maisto pasitvirtina trečdalis skundų

Vasarą gyventojams maisto sauga ir kokybė tampa kaip niekada aktuali. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nuo šių metų birželio 1 dienos iki liepos 17-osios jau gavo 379 skundus, iš jų 112 (30 proc.) pasitvirtino.

Pasak tarnybos Maisto skyriaus vedėjo pavaduotojos valstybinės maisto produktų inspektorės Loretos Mačytės, šiuo laikotarpiu dažniausiai vartotojai skundžiasi dėl maisto produktų kokybės - 42 proc., dėl higienos pažeidimų - 19 proc., dėl pasibaigusių tinkamumo vartoti terminų - 20 proc.

Vasaros skundų viršūnėje atsidūrė viešojo maitinimo patiekalai - 81, iš jų pasitvirtino 25 proc., dėl mėsos ir mėsos gaminių - 69 (30 proc.), dėl pieno ir pieno produktų - 27 (48 proc.), dėl žuvies ir jos gaminių - 18 (17 proc.), dėl miltinės konditerijos gaminių 27 (33 proc.). Produktai buvo įsigyti legaliose prekybos vietose - parduotuvėse, turgavietėse.

L.Mačytė akcentavo, jog itin daug skundų būtent dėl mėsos ir jos gaminių kokybės, laikymo sąlygų bei tinkamumo vartoti terminų sulaukia todėl, kad mėsą gyventojai labai dažnai vartoja, o ji - greit gendantis maistas.

„Be to, net ir neįgudęs vartotojas lengvai nustato mėsos ir jos gaminių gedimo - kvapo, spalvos, konsistencijos pokyčius. Esant netinkamai laikymo temperatūrai šie produktai greitai netenka savo kokybinių savybių, tampa nebetinkami vartoti, - sakė ji. - Taip pat vartotojai skundžiasi ir turgavietėse parduodamais nepaženklintais mėsos produktais, kai neįmanoma nustatyti, kas tokį produktą pagamino.“

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder