Seimo Ekonomikos komitetas pritarė akcizo alkoholiui mažinimui

Seimo Ekonomikos komitetas pritarė akcizo alkoholiui mažinimui

Lapkričio 24 d. Seimo Ekonomikos komitetas, paskirtas pagrindiniu, apsvarstęs Akcizų įstatymo 26 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą Nr.XIP-564(2), pritarė siūlymui nuo 2011 m. sausio 1 d. mažinti akcizą etilo alkoholiui iki 3 200 litų už gryno etilo alkoholio hektolitrą.

Komitetas pritarė patobulintam įstatymo projektui bei komiteto išvadoms ir nutarė pasiūlyti Vyriausybei išnagrinėti etilo alkoholiui ir alkoholiniams gėrimams nustatytų akcizų tarifų poveikį ekonomikos augimui, valstybės biudžeto pajamoms, alkoholinių gėrimų vartojimui ir iki 2011 m. balandžio 1 d. analizės medžiagą pateikti Ekonomikos komitetui.

Komitetas taip pat apsvarstė Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo 5 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą Nr.XIP-1416(2) ir pritarė komiteto patobulintam įstatymo projektui ir komiteto išvadai. Komitetas pasiūlė padidinti į Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo sąskaitą pervedamą akcizo pajamų dalį, gautą už realizuotą benziną, dyzelinius degalus ir energetinius produktus, kurie pagaminti iš biologinės kilmės medžiagų ar su jų priedais ir skirti naudoti kaip variklių degalai, bei akcizo pajamų dalį, gautą už realizuotas suskystintas dujas, skirtas automobiliams.

Siūloma, kad nuo 2011 m. sausio 1 d. būtų pervedama po 60 proc. kiekvienos rūšies akcizo pajamų, o nuo 2012 m. sausio 1 d. – po 70 proc.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder