Seimas: pensininkai dar negaus didesnių pensijų

Seimas: pensininkai dar negaus didesnių pensijų

Kitais metais pensininkai dar negaus didesnių pensijų.

Antradienį opozicijos inicijuotos Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo pataisos nesulaukė Seimo pritarimo. Už jas balsavo 63 Seimo nariai, prieš buvo 34, susilaikė 37 parlamentarai.

Opozicija siekė, kad įstatymo nuostatos, kuriomis sumažintos valstybinių ir valstybinių socialinio draudimo pensijų išmokos, galiotų iki šių metų gruodžio 31 d. Šiuo metu yra nustatyta, kad laikinasis įstatymas galioja iki 2011 m. gruodžio 31 d.

Parlamentaras Saulius Stoma teikė kompromisinį variantą - pensijas atkurti nuo 2011 m. liepos, tačiau šis siūlymas nesulaukė Seimo narių paramos.

Kreipdamasis į Seimo narius frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis sakė, kad pensijų atkūrimas tai - ne tik ekonomiką, finansus, bet ir moralę apibrėžiantis įstatymas.

"Tie, kurie nepritars, padarys didžiulį moralinį nusikaltimą prieš mūsų senolius. Pinigus rasti galima, tik reikalingas noras. Nereikia mūsų gąsdinti nei atsistatydinimu, nei lito devalvavimu, nereikia mums sekti siaubo pasakų", - sakė V. Mazuronis.

Seimo narys socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis apgailestavo, kad Lietuvoje trūksta socialinio teisingumo.

Seimo valdančiosios TS-LKD frakcijos atstovas Valentinas Stundys sakė, kad balsavimas dėl pensijų - atsakomybės testas.

"Kažin, ar mes negyvename virtualiame, įsivaizduojamame pasaulyje? Tie, kurie kategoriškai stumia šį projektą, stumia žmones į nepagrįstų lūkesčių pasaulį", - mano jis. Parlamentaras kvietė atsižvelgti į valstybės galimybes ir turimus resursus.

Konservatorė Danutė Bekintienė tikino, jog kai kurie pensininkai nusiteikę palaukti, nes supranta, kad valstybė dabar negali grąžinti pensijų.

Tuo tarpu Seimo posėdį stebėję garbaus amžiaus žmonės neslėpė nepasitenkinimo Seimo sprendimu.

Vyriausybė nepritarė siūlomiems šaltiniams, iš kur galima būtų gauti lėšų didesnėms pensijoms, todėl nepalaikė Seimo opozicijos siūlymo atkurti sumažintas pensijas. Pensijų didinimui nepritarė Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Pensijoms grąžinti į prieškrizinį lygį reikėtų apie 600 mln. litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder