Savaitgaliai su šeima - skaičiuojant eurus

Savaitgaliai su šeima - skaičiuojant eurus

Šis bei artėjantys savaitgaliai pažers nemažai renginių miesto bendruomenei, kuriuose nebūtina išleisti pinigų - šiandien ir rytoj bus švenčiamos Užgavėnės, kitą savaitgalį laukia Kazimierinių koncertas, o dar kitą savaitgalį švęsime Kovo 11-ąją. Tačiau ką veikti tuomet, kai savaitgaliai nėra tokie dosnūs renginių? Kaip klaipėdiečiai leidžia laisvalaikį su vaikais?

Tokie klausimai kilo klaipėdietei Linai, vieną kovo savaitgalį praleidusiai Kaune. Su drauge vaikštinėdama Laisvės alėja ji sakė užsukusi į Tado Ivanausko zoologijos muziejų ir ten buvo priblokšta lankytojų gausos.

"Įsivaizduokite - sekmadienio rytas, o muziejus pilnas šeimų su mažais ir kiek paaugusiais vaikais. Buvo tarsi kultūrinis šokas. Susimąsčiau, o ką tuo metu veikia klaipėdiečiai? Kur jie eina? Ar yra kokia vieta, kuri taip trauktų žmones, nekalbant apie prekybos centrus? Ar yra koks nors muziejus ar kita įstaiga, į kurią savaitgaliais plūstų klaipėdiečiai?" - svarstė moteris.

Jaunų šeimų laisvalaikio leidimo įpročius net bandyta analizuoti ir moksliniame darbe. Vytauto Didžiojo universitete praėjusiais metais buvo parengtas Indrės Briškaitės magistro darbas apie jaunos šeimos laisvalaikio ir švenčių tradicijas XXI a. pradžioje.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder