Sauliaus Jokužio spaustuvei – aplinkosaugos standartas

Sauliaus Jokužio spaustuvei – aplinkosaugos standartas

Klaipėdoje įsikūrusiai Sauliaus Jokužio leidyklai-spaustuvei įteiktas tarptautinis aplinkos apsaugos vadybos sertifikatas ISO 14001. Oficialiai pripažįstamas standartas užtikrina praktiškai visų su įmonės veikla susijusių rizikų aplinkai valdymą – nuo spaustuvei gyvybiškai svarbaus atliekų rūšiavimo iki darbuotojų žinių apie aplinkosaugą ir efektyvaus darbo procesų valdymo.

Didžiausios Vakarų Lietuvoje spaustuvės atstovų teigimu, visi aplinkosauginiai reikalavimai buvo įgyvendinti jau seniai – tai natūralu, kai esi gerai žinomas ir svarbus rinkos dalyvis. ISO 14001 suteikimas šiandien yra oficialus spaustuvės atsakingo požiūrio į aplinką patvirtinimas ir "žalias“ signalas įmonės plėtrai kituose regioniuose.

"Klientai, dirbantys su mumis ne vienerius metus tikrai žino, kad chemines medžiagas perkame tik iš tų tiekėjų, kurių produktai atitinka tarptautinius aplinkos apsaugos standartus, o atliekų rūšiavimas yra įprastas mūsų spaustuvės darbo procesas“, - dėsto S.Jokužio leidyklos-spaustuvės marketingo skyriaus vadovė Eglė Jokužytė.

Pasak jos, būti draugiškiems aplinkai moderniai ir augančiai įmonei šiandien yra nepakeičiamas pranašumas, leidžiantis optimizuoti gamybos procesus ir mažinti išlaidas.

Įmonės atstovai pabrėžia, kad klientas, pageidaujantis tausoti aplinką, ekologiškus sprendimus gali priimti ir pats – pavyzdžiui, visada pasiūloma produkciją spausdinti ant perdirbto arba chloro cheminių darinių neturinčio popieriaus.

"Kai kalbame apie aukštą savo produktų kokybę, turime galvoje ne tik moderniausias spaudos technologijas ir gebėjimą lanksčiai tenkinti klientų poreikius, bet ir tai, kokį poveikį mūsų veikla daro supančiai aplinkai, - teigia E. Jokužytė. - Aplinkosauga rūpinamės jau ne pirmus metus, todėl suteiktas standartas mums yra ne kažkoks pasižadėjimas neteršti, o nuolatinis įpareigojimas derinti visą įmonės veiklą taip, kad jos poveikis aplinkai būtų minimalus“.

S. Jokužio spaustuvė taiko tiek ofsetinės, šilkografinės, tiek naujausias skaitmeninės spaudos technologijas, kurios leidžia būti lankstesniems, kontroliuoti kokybę ir įgyvendinti pageidaujamo tiražo užsakymus.

1990 metais įkurtos S. Jokužio spaustuvės paslaugomis naudojasi ne tik Lietuvos įmonės, bet ir įvairių verslo sektorių atstovai iš Švedijos, Danijos, Suomijos, Norvegijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Vokietijos ir kitų šalių. Spaustuvės leidinių kokybė patvirtinta tarptautiniais "Bureau Veritas“, "Metalfx Technology“, "Unibind“ ir "Color Logic“ sertifikatais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder