Rinkliavos pernai surinkta dvigubai daugiau

Rinkliavos pernai surinkta dvigubai daugiau

2013 metais vietinės rinkliavos už automobilių stovėjimą į Savivaldybės biudžetą surinkta 3,7 mln. litų, tai yra 1,4 mln. (37 proc.) daugiau nei 2012 metais (2,3 mln. Lt).

Prieš trejetą metų tokia rinkliava įvesta siekiant gerinti miesto ekologinę būklę, mažinti automobilių srautus senamiestyje ir miesto centrinėje dalyje. Surinktos lėšos skiriamos naujų parkavimo aikštelių įrengimui, viešojo transporto infrastruktūros priežiūrai ir plėtojimui, kiemų remonto darbams ir kt.

Pasak Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, rinkliavos augimą lėmė išaugęs vairuotojų sąmoningumas, beveik 70 proc. padidėjęs atsiskaitymo už parkavimo paslaugas SMS žinutėmis skaičius (surinkta apie 360 tūkst. litų), įvestas vadinamas „užmaršumo mokestis“ (jei per parą pažeidėjas susimoka užmaršumo mokestį - nesurašomas protokolas baudai mokėti), kurio surinkta apie 400 tūkst. litų, pagerėjęs rinkliavos administravimas, t. y. rinkliavos surinkimas ir išieškojimas.

Iš surinktų 3,7 mln. Lt pernai jau buvo panaudoti 3,1 mln. Lt. Iš jų - automobilių stovėjimo aikštelių įrengimui, kiemų remontui, ženklinimui, autobusų laukimo paviljonų įrengimui – apie 500 tūkst. Lt.; viešojo transporto veiklai plėtoti, infrastruktūrai vystyti, dujomis varomiems ekologiškiems autobusams pirkti – apie 1,2 mln. Lt; rinkliavai administruoti ir lizingui už parkomatus mokėti – apie 1,4 mln. Lt.

Likusią lėšų dalį šiemet planuojama panaudoti kiemų remonto darbams, eismo saugumo priemonių įrengimui ir viešojo transporto infrastruktūros vystymui.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder