Rimantas Šadžius mato galimybes didinti finansavimą vidaus saugumui

Rimantas Šadžius mato galimybes didinti finansavimą vidaus saugumui

Finansų ministras Rimantas Šadžius 2016 metų valstybės biudžete mato galimybes didinti finansavimą vidaus saugumo sričiai, tačiau konkrečių skaičių kol kas pasakyti negali, ir pabrėžia, kad tai nebus daroma deficito didinimo sąskaita.

"Manau, neišvengiamai reikės pasižiūrėti ir surasti galimybių būtinas reikmes finansuoti truputį daugiau. Kiek ir kokias konkrečiai - šiandien pasakyti dar sunku", - ketvirtadienio rytą interviu "Žinių radijui" sakė finansų ministras.

Be krašto apsaugos, kalbėdamas apie kitas sritis, kurioms numatoma didinti finansavimą, R. Šadžius užsiminė apie švietimą.

"Manau, jau šiandien galėčiau pasakyti - bus galimybės šiek tiek padidinti atlyginimus ne tiktai pradinio ugdymo pedagogams, kuriems jau yra numatyta (lėšų. -ELTA) biudžete, bet taip pat ir visiems likusiems", - teigė ministras.

Šie didinimai, pasak R. Šadžiaus, nebus atliekami deficito didinimo sąskaita, o bus peržiūrimos tam tikros pajamos ir pajamų šaltiniai.

Apskritai kalbėdamas apie šalies biudžeto balansą, R. Šadžius prognozavo, kad jis nedeficitinis jau galėtų būti 2017 m., tačiau tam būtina sąlyga – turi atsistatyti ekonomikos augimas.

"Aš suprantu, kad tai nuskambės bravūriškai, bet žiūrėdamas į tuos rezultatus, kuriuos atneša pačios paskutinės pritaikytos mokesčių administravimo priemonės, aš tokią perspektyvą matau, kaip gana ženklią tikimybę jau 2017 metais", - kalbėjo jis.

Tai finansų ministras siejo su padidėjusiu pridėtinės vertės mokesčio surinkimu, kurį lėmė naujos mokesčių administravimo priemonės, legalizuotais atlyginimais, didinančiais gyventojų pajamų ir "Sodros" mokesčių surinkimus.

ELTA primena, kad antradienį Seimas po pirmojo svarstymo grąžino kitų metų valstybės biudžetą atgal į Vyriausybę tobulinimui. Antrą kartą biudžeto projektas parlamente bus svarstomas gruodžio 8 dieną.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, apsvarstęs parlamentarų siūlymus, Vyriausybę paragino rasti 64,2 mln. eurų pedagogų atlyginimams didinti 5 proc., klasės krepšelio finansavimo modeliui eksperimentui vykdyti, taip pat melioracijai. Taip pat papildomai prašoma 390 tūkst. eurų Švietimo ir mokslo ministerijos investicinių projektų užbaigimui, 303 tūkst. eurų Užsienio reikalų ministerijos įnašams į Europos plėtros fondą. Dar 1,5 mln. eurų siūloma rasti atvykstamojo turizmo skatinimo programai ir 22,3 tūkst. eurų - ES Rytų partnerystės šalių reformoms bei eurointegracijos siekiams paremti.

Perskirstant lėšas tarp asignavimų valdytojų siūloma rasti papildomų lėšų Valstybės saugumo departamentui, Specialiųjų tyrimų tarnybai, kitoms Vidaus reikalų ministerijos statutinėms įstaigoms, atsakingoms už šalies vidaus saugumą.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas siūlo neskirti lėšų bendroms biudžeto reikmėms iš Kelių priežiūros ir plėtros programos. Tautinių mažumų mokyklų mokiniams mokinio krepšelio dydį norima didinti 6 proc., taip pat suvienodinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimus su mokytojų atlyginimais. Taip pat siūloma padidinti dėstytojų ir mokslo darbuotojų darbo apmokėjimą, peržiūrint studijų krepšelių dydžius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder