Rasa Budbergytė: investicijos į ekonominę infrastruktūrą - galimybė išsaugoti regionų gyvybingumą

Rasa Budbergytė: investicijos į ekonominę infrastruktūrą - galimybė išsaugoti regionų gyvybingumą

Finansų ministrė Rasa Budbergytė lankėsi Utenoje, kur su vietos valdžios administracija, biudžetinių įstaigų vadovais ir verslininkais tarėsi, kaip naudingiau regiono žmonėms investuoti Europos Sąjungos (ES) fondų ir valstybės biudžeto pinigus - kad šios investicijos didintų žmonių norą likti savam krašte, leistų turėti darbo ir užsidirbti, oriai praleisti senatvę.

"Utena, dar vienas Lietuvos kampelis, į kurį nuvykau "gyvai" pamatyti tiek ES fondų, tiek valstybės biudžeto investicijų rezultatus ir naudą, palyginti skirtingų regionų pažangą ir aptarti artimiausiu metu planuojamas investicijas. Labai norėtųsi, kad nuostabios gamtos ir puikių žmonių nestokojančioje provincijoje keistųsi mąstymas, o ES fondų pinigai, šiuo metu sudarantys esminę valstybės investicijų dalį, būtų nukreipiami į ekonominės infrastruktūros kūrimą, - ko gero, vienintelę galimybę išsaugoti Lietuvos regionų gyvybingumą", - sakė finansų ministrė R. Budbergytė. 

Susitikimuose finansų ministrė atkreipė dėmesį, kad pagal visuomenės tyrimų apklausas Utenos regiono gyventojai yra tarp tų, kurie teigia labiausiai pajutę ES fondų investicijų naudą, - per 2007-2014 m. laikotarpį apie 100 mln. eurų investicijos labai pagerino Utenos krašto sveikatos ir švietimo paslaugų kokybę.

Įvertinus šiuos pokyčius ir siekiant, kad šio, 2014-2020 m. periodo, ES pinigai regione atneštų daugiausia naudos, finansų ministrė Utenos valdžios atstovus ir verslininkus ragino sutelkti ES fondų investicijas didžiausią pridėtinę vertę kuriančiose srityse: koncentruotis į ilgalaikių darbo vietų kūrimą, verslumo skatinimą, socialinės atskirties mažinimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder