Pusmečio biudžeto plano savivaldybė neįvykdė

Pusmečio biudžeto plano savivaldybė neįvykdė

Klaipėdos miesto savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorės Aldonos Špučienės teigimu, 2011 m. Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto pirmojo pusmečio pajamų planas įvykdytas ne visiškai - tik 98,6%. Tačiau skubama raminti - aštuonių mėnesių rezultatai nuteikia kur kas optimistiškiau.

Planuota, jog per pirmąjį pusmetį į savivaldybės biudžetą bus surinkta per 228 mln. Lt, faktiškai į biudžetą surinkta per 225 mln. Lt, t.y. apie 3 mln. Lt mažiau, nei planuota. Pernai tuo pačiu laikotarpiu planas buvo įvykdytas 100 proc.

Šių metų pirmojo pusmečio pajamų plano nevykdymui didžiausią įtaką turėjo gyventojų pajamų mokesčio ir nekilnojamojo turto mokesčio plano nevykdymas. Mokestinė pajamų dalis surinkta tik 94,4 proc, kai tuo tarpu pernai ši dalis įvykdyta 105,1 proc.

Tačiau A. Špučienė suskubo nuraminti, kad praėjus dviem mėnesiams po pirmojo pusmečio rezultatai gerėja. Planas įvykdytas 100,6 proc. Vis dėlto, Finansų ir turto departamento direktorės teigimu, neverta žiūrėti pernelyg optimistiškai - pernai su geresniais pirmojo pusmečio rezultatais gale metų buvo surinktos viršplaninės lėšos, o šiemet biudžeto planas turėtų būti įvykdytas, tačiau pertekliaus tikėtis nereikėtų.

Taip pat pirmajame pusmetyje nebuvo įvykdytas ir asignavimų planas. Jo įvykdyta tik 85 proc., kai tuo tarpu pernai tuo pačiu laikotarpiu šis planas buvo įvykdytas 96,2 proc. A. Špučienės teigimu, didžiausia asignavimų nepanaudojimo "liga" - sutapatinamas darbų atlikimo ir atsiskaitymo už juos laikas.

Tiesa, pabrėžta, jog Klaipėda tarp kitų savivaldybių gerai atrodo įsiskolinimų srityje. Valstybės nustatytas 40 proc. viso savivaldybės biudžeto limitas dar nepasiektas.
Klaipėdos miesto savivaldybė jau ruošiasi ir ateinančių - 2012-ųjų - metų biudžeto tvirtinimui. Jis turėtų būti patvirtintas iki kitų metų vasario mėnesio vidurio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder