Profsąjungos neleis darkyti Darbo kodekso

Profsąjungos neleis darkyti Darbo kodekso

Netekę kantrybės Klaipėdos profesinių sąjungų atstovai kreipiasi į Lietuvos prezidentę, Seimo pirmininkę, ministrą pirmininką. Anot jų, paradoksas - Socialinės apsaugos ir darbo  ministerija inicijuoja Darbo kodekso pataisas, kurios Lietuvos darbo žmones pavers visiškais baudžiauninkais, o darbdavių interesą iškels aukščiau už visos visuomenės interesus.  

Ketvirtadienį Klaipėdos profsąjungų atstovai surengė spaudos konferenciją. Jie mano, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateikti pasiūlymai keisti Darbo kodeksą dar labiau stiprins darbdavių savivalės didėjimą akiplėšiškai naikinant darbuotojų teises ir garantijas. Profsąjunga sako: "Stop. Gana smūgiuoti į vienus vartus."

Gal tik ministerijų ir valdžios atstovams, neskaičiuojantiems centų nuo algos iki algos, atrodo, kad Lietuvoje viskas gerai. Deja, Lietuva yra ketvirta Europos Sąjungos valstybė, vertinant pagal gyvenimo skurdumą. Lietuvoje yra bene didžiausias atotrūkis tarp turtingųjų ir skurdžių visoje Europoje. "Ir dar Lietuvos darbdaviams negana?" - klausia profsąjunga.

Profsąjunga atkreipia dėmesį, kad darbo savaitės ilginimas nuo 40 iki 70 darbo valandų, be kitų dalykų, prieštarauja Tarptautinės darbo organizacijos konvencijų ir Europos socialinės chartijos nuostatoms.

Profsąjungos reikalauja įvertinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos veiklą ir išsiaiškinti, kas pateikė tokius pasiūlymus. Jos reikalauja nepritarti siūlomiems Darbo kodekso pakeitimams ir patraukti atsakomybėn valdininkus, teikiančius tokius pasiūlymus. Priešingu atveju pataisų iniciatoriai turi apsiimti atlyginti dėl jų  galimus patirti nuostolius.

Lietuvos profsąjungos pradeda vienytis ir žada imtis ryžtingų veiksmų. Beje, pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, jos netgi neturi teisės organizuoti streikų. Ir vis dėlto profsąjungiečiai tiki, kad Lietuvos Seime yra dar ir protingai mąstančių žmonių, neleisiančių tyčiotis iš tautiečių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder