Prie "Swedbank" bankomatų Klaipėdoje - eilės, panikos nėra

Prie "Swedbank" bankomatų Klaipėdoje - eilės, panikos nėra

Nors "Swedbank" Lietuvoje vadovas Antanas Danys teigia, kad pagrindo nerimauti banko klientams nėra, bankas atlieka visas funkcijas ir dirba kaip įprasta, Klaipėdoje prie bankomatų pirmadienį iki pietų driekėsi eilės.

Verslo centre "Neapolis" esanti "Swedbank" centrinė Klaipėdos regiono būstinė pirmadienį per pietus taip pat buvo pilna žmonių, eilės driekėsi ir prie jame įrengto bankomato, ir prie konsultantų. Daugiausiai klientų - vyresnio amžiaus žmonės, pakalbinti keli iš jų teigė, kad jų vizitas į banką nesusijęs su gandais apie finansines šios įstaigos problemas.

"Man tiesiog tik šiandien pervedė pensiją - anksčiau ją gaudavau banke "Snoras", o dabar - šis bankas. Nieko negirdėjau apie paniką Latvijoje ar Lietuvoje, tikriausiai tai kažkieno pokštai ir tiek", - sakė ponas Vytautas.

"Aš tiesiog atėjau pasiimti pensijos, kuri įprastai mokama tokiu laiku. Nežinau, kas ten Latvijoje darosi, dėl to nesijaudinu", - teigė klaipėdietė Tamara.

"Pirmadienis, artėja Kalėdos, pinigų reikia tai ir atėjau jų pasiimti", - kalbėjo pagyvenęs vyriškis, kuris neprisistatė.

Eilėse stovėję jaunesnio amžiaus klientai tikino atėję tvarkyti įprastų reikalų.

Buvo ir nepatenkintų vyresnių žmonių, kurie skundėsi, jog darbuotojai juos aptarnauja per lėtai, pora moterų ginčijosi dėl vietos eilėje.

Penktadienį Latvijos socialiniuose tinkluose ir interneto erdvėje kilo absurdiški ir jokio pagrindo neturintys gandai, jog "Swedbank" nebedirba Estijoje, nėra galimybių išgryninti pinigų Švedijoje, Švedijos ir Estijos "Swedbank" vadovybės areštuotos. "Tai absoliučiai absurdiškos žinios. Latvijos finansų reguliavimo tarnyba praneša, jog kreipsis į policiją su prašymu ištirti tokių gandų šaltinį", - sako A. Danys.

Jis pripažįsta, kad po neseniai sustabdytos "Latvijas Krajbanka" veiklos diskusijų apie Europos bankų sektoriaus reguliavimą ir euro ateitį Latvijos visuomenė į tokius gandus reaguoja labai jautriai. Latvijoje kai kurie gyventojai ėmė atsiiminėti pinigus iš bankomatų.

Ir Latvijoje, ir Švedijoje finansų reguliavimo tarnybos patvirtino, kad visi pagrindiniai Švedijos bankai veikia stabiliai. Lapkričio mėnesį paskelbtoje Švedijos centrinio banko stabilumo ataskaitoje konstatuota, kad Švedijos bankų rizika yra gerokai mažesnė nei kitų Europos bankų, veikiančių tarptautinėse rinkose, Švedijos bankai yra gerai kapitalizuoti.

Latvijos finansų rinkų ir kapitalo komisijos pirmininko pavaduotojas Janis Brazovskis sako, kad "Swedbank" deramai atlaikė naktį į pirmadienį, kai smarkiai padidėjo grynųjų pinigų iš jo bankomato paklausa.

"Swedbank" valdybos pirmininkas Latvijoje Maris Mancinskis pirmadienio rytą sakė, kad klientai Latvijoje atsiėmė per 10 mln. latų indėlių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder