Prezidentūra: nuėmus PVM lengvatą neturi nukentėti vos suduriantys galą su galu žmonės

Prezidentūra: nuėmus PVM lengvatą neturi nukentėti vos suduriantys galą su galu žmonės

Diskusijos apie Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos naikinimą yra galimos, jeigu dėl to neaugs šildymo kainos ir bus peržiūrėtas kompensacijų mechanizmas socialiai remtiniems gyventojams, teigė Prezidentės vyriausioji patarėja ekonominiais ir socialinės politikos klausimas Giedrė Kaminskaitė-Salters.

"Jeigu ji (PVM lengvata šildymui - ELTA) būtų nuimta, tai Prezidentės pagrindinis prioritetas būtų patikslinti kompensacijų mechanizmą ypač socialiai remtiniems gyventojams. Nes yra rizika, kad tos šeimos, kurios jau ir dabar vos galą su galu suduria, tikrai atsidurs labai sudėtingoje situacijoje. Todėl turi būti peržiūrėta, labai aiškiai išsiaiškinta, kaip joms bus kompensuojama nuimta šildymo lengvata", - antradienį interviu "Žinių radijui"sakė G. Kaminskaitė-Salters.

Taip pat, pasak vyriausiosios patarėjos, "Prezidentei būtų labai aktualu matyti, kad šilumos kaina gyventojams nedidėja".

"Tam turime gerus pagrindus, kadangi krenta naftos ir dujų kaina pasaulyje, gavome apie 20 proc. nuolaidą iš "Gazprom" ir didėja biokuro dalis šilumos šaltiniuose. Kainos neturėtų augti. Jeigu jos neaugs, ir jeigu bus sutvarkytas kompensacijų mechanizmas, tada būtų galima kalbėti apie lengvatos nuėmimą", - teigė G. Kaminskaitė-Salters.

ELTA primena, šiuo metu centralizuotai tiekiamai šilumos energijai taikomas lengvatinis 9 proc. PVM tarifas, kai įprastas jo dydis siekia 21 proc.

Svarstant kitų metų biudžeto projektą šią lengvatą numatoma panaikinti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder