Prezidentės patarėjas: ES turi gilinti bendrąją rinką ir labiau integruotis

Prezidentės patarėjas: ES turi gilinti bendrąją rinką ir labiau integruotis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo kalboje, kurią sakys Miuncheno saugumo konferencijoje, pabrėš, kad Europos Sąjungai (ES) reikia siekti gilesnės integracijos ir gilesnės bendrosios rinkos, kadangi ES kaip vienetas yra veiksmingesnė ir gali geriau konkuruoti pasaulio mastu negu atskiros ją sudarančios šalys, sako Prezidentės vyriausiasis patarėjas ekonomikos ir socialiniais klausimais Nerijus Udrėnas.

"ES augimą skatins vidaus rinkos užbaigimas ir konkurencingumo didinimas. Atskirai šalys yra mažiau konkurencingos negu ES kartu. Turime eiti tuo bendrosios rinkos gilinimo keliu, didesnės integracijos keliu, kad mūsų prekyba, mūsų paslaugos, energetika būtų kuo labiau integruotos ir būtų kuo palankesnės sąlygos gyventojams ir verslui imtis dirbti, užsidirbti ir taip kurti gerovę visiems", - antradienio rytą interviu "Žinių radijui" pagrindinius būsimus Prezidentės kalbos akcentus dėstė N. Udrėnas.

Pasak Prezidentės patarėjo, labiau integruota Europa didina ekonominį, energetinį, socialinį ir politinį saugumą, o globalius sunkumus ir krizes ES šalys geriau įveiks dirbdamos kartu.

N. Udrėnas pažymėjo, kad dabartiniame pasaulyje konkuruoja dideli prekybos blokai - Kinija, JAV ir ES, ir ekonominė integracija naudinga visoms ES šalims, nes atskiroms šalims, kad ir kokios jos būtų didelės Europos mastu, sunkiau konkuruoti tarptautiniu mastu.

Prezidentės patarėjas taip pat sakė, kad siekdamos geresnių sprendimų ES lygmeniu priėmimo šalys turi atlikti namų darbus ir vykdyti atsakingą ekonominę politiką viduje.

"Gelbėjimuisi iš krizės ir augimui reikia ir taupymo priemonių, ir paramos ekonomikai. Tai Lietuvos pavyzdys, mes tą puikiai parodėme, ir Pasaulio ekonomikos forumo dalyviai pabrėžė Lietuvos ir Baltijos valstybių pavyzdį, kaip buvo susitvarkyta su krize, buvo tikrai įvardintos problemos ir stengiamasi jas spręsti greitai ir efektyviai", - sakė N. Udrėnas.

Prezidentė D. Grybauskaitė į tarptautinę Miuncheno saugumo konferenciją išvyks penktadienį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder