Premjero kancleris: kvitus keleiviams išduoti taksistai gali būti įpareigoti jau nuo lapkričio

Premjero kancleris: kvitus keleiviams išduoti taksistai gali būti įpareigoti jau nuo lapkričio

Taksistai keleiviams išduoti kvitus - taksi paslaugos teikimą patvirtinančius dokumentus - gali būti įpareigoti jau nuo lapkričio 1 d., mano Premjero kancleris Deividas Matulionis.

"Pagal mūsų priimtus sprendimus verslą reglamentuojantys pakeitimai galimi du kartus per metus, todėl mes manytume, kad norint pasiruošti reikia šiek tiek laiko suteikti, todėl lapkričio 1 d. būtų data, kada tie reikalavimai būtų įvesti", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė kancleris.

D. Matulionio teigimu, išduodamo čekio forma nėra svarbi - jis gali būti tiek spausdintas, tiek ir parašytas ranka.

"Kiekvienas taksistas privalės išduoti čekį, nesvarbu, kokios formos, ar jis spausdintas, ar ranka išrašytas, ir tuo pačiu vesti pajamų apskaitos žurnalą", - teigė D. Matulionis.

Jo nuomone, šios naujovės leis pasiekti, kad ir taksi versle atsirastų daugiau sąžiningumo bei "šešėlis, kuris tikrai yra šiame versle didelis, sumažės".

ELTA primena, kad, siekiant užtikrinti skaidrią pajamų apskaitą taksi paslaugų srityje ir užkirsti kelią mokesčių slėpimui, nuo gegužės 1 d. visos taksi įmonės ir individualią veiklą vykdantys taksistai privalės registruoti savo taksometrus Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI) ir vesti pajamų apskaitos žurnalus, sako VMI direktoriaus pavaduotojas Artūras Klerauskas.

"Visi automobiliai su įrengtais taksometrais turės atvykti į VMI, turės būti užregistruoti taksometrai. Atitinkamai bus fiksuojami tų taksometrų duomenys. Vėliau kiekvieną dieną kiekvienas automobilio vairuotojas turi vesti pajamų apskaitą, tai yra, fiksuoti kiekvienos dienos pajamas", - pirmadienį žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo sakė A. Klerauskas.

Jo teigimu, taksistai iki tada tikrai spės pasiruošti naujajai tvarkai, kadangi visos reikalingos dokumentų formos, registravimo tvarkos jau yra paruoštos ir patvirtintos.

A. Klerauskas taip pat teigė, kad šiuo metu čekiai išduodami tik keleiviui paprašius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder