Premjeras: Turizmo departamente dirbantys žmonės turi prisiimti atsakomybę

Premjeras: Turizmo departamente dirbantys žmonės turi prisiimti atsakomybę

Per paskutinius metus bankrutavus keliems kelionių organizatoriams, atsakomybę už tai turėtų prisiimti atsakingi Valstybės turizmo departamento (VTD) tarnautojai, sako Premjeras Algirdas Butkevičius ir mano, kad jie turėtų trauktis.

Pasak Ministro Pirmininko, Turizmo departamento darbuotojai, matydami, kad neturi instrumentų, kaip labiau kontroliuoti bendroves, privalėjo netylėti ir teikti savo pasiūlymus ar pataisas Vyriausybei. To nepadarę asmenys, anot A. Butkevičiaus, "turi prisiimti atsakomybę ir palikti šias pareigas".

"Turiu minty departamento darbuotojus, kurie yra atsakingi. Tai, aš manau, turėtų būti iš pagrindų išnagrinėta, kodėl buvo neatsakingai prižiūrimos tos turizmo bendrovės, ir manau, kad ūkio ministras pats turėtų nuspręsti, ar visą departamentą išformuoti, ar... Čia labai sunku pasakyti, bet aš manau, kad turi prisiimti atsakomybę ten dirbantys Turizmo departamente žmonės", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė Premjeras.

A. Butkevičius pakartojo, kad panašių atvejų būtų buvę galima išvengti, jeigu prieš porą metų būtų imtasi griežtesnio turizmo verslo teisinio reguliavimo.

Penktadienį veiklą netikėtai nutraukus dar vienai keliones organizuojančiai įmonei, Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat pareiškė, kad VTD nepasimoko iš praeities klaidų, o šios įstaigos vadovų kompetencija yra abejotina. VTD kontrolės sistemos, o ne įstatymų problemų pasigedo ir Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė.

Seimo opozicija suabejojo ūkio ministro Evaldo Gusto, kurio kompetencijoje yra VTD, tolesniu tinkamumu toliau eiti šias pareigas, tačiau Premjeras A. Butkevičius teigia juo pasitikįs.

Generalinė prokuratūra trečiadienį patenkino VTD prašymą ir pradėjo neveiksnaus kelionių organizatoriaus "Freshtravel" veiklos ikiteisminį tyrimą.

"Freshtravel" apie veiklos nutraukimą pranešė lapkričio 14 d. popietę. Didžioji dalis iš 700 tūkst. litų (apie 600 tūkst.) buvo išnaudota Madeiros saloje ir Egipte įstrigusiems turistams pargabenti į Lietuvą, todėl VTD laikinasis direktorius Juozas Raguckas pranešė, kad visiems nuostoliams kompensuoti lėšų neužteks.

Dėl neįvykusių kelionių materialinę žalą patyrė mažiausiai 2 319 žmonių, iš kurių 1326 keliones pirko per internetinius portalus "grupinis.lt" ir "beta.lt". Šiuos portalus valdančios įmonės "Cherry media LT" sąskaitoje šiuo metu yra daugiau kaip 160 tūkst. eurų įšaldytų "Freshtravel" skirtų lėšų. "Cherry media LT" trečiadienį kreipėsi į valstybines institucijas, prašydama paaiškinti, kaip reikėtų elgtis su pinigais - grąžinti nukentėjusiems žmonėms, pervesti į bankrutavusios bendrovės sąskaitą ar antstoliams.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder