Premjeras ramina dėl Darbo kodekso: išloš abi pusės

Premjeras ramina dėl Darbo kodekso: išloš abi pusės

Kritikuojantieji naujojo Darbo kodekso projektą nėra pakankamai į jį įsigilinę, nes iš tiesų šis teisės aktas naudos atneš abiem pusėms - tiek darbdaviams, tiek darbuotojams, tikina Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Ketvirtadienio interviu "Žinių radijui" Premjeras patikino, kad prieš atnaujinto Darbo kodekso tvirtinimą vyks plačios diskusijos su socialiniais partneriais.

"Aš garantuoju, kad su socialiniais partneriais vyks pokalbiai. (...) Galiu garantuoti, kad teisės aktai, juos priėmus, nebus palankūs vien darbdaviui arba tik darbuotojams. Teisės aktuose tikrai bus įteisintos labai geros sąlygos tiek dirbantiems, tiek darbdaviams, manau, nei vienos, nei kitos pusės mes neignoruosime ir rasime sutarimą, kad mūsų darbo rinka būtų daug lankstesnė, leistų pritraukti tiesiogines užsienio investicijas. Mes turime būti modernesni, lankstesni naujovėms", - kalbėjo A. Butkevičius.

Ministras Pirmininkas pastebėjo, kad priešingai nei bando įrodyti skeptikai, darbo santykių reguliavimą Lietuvoje prastai vertina ir Europos Komisija.

A. Butkevičius pažymi, kad Lietuva pagal darbo santykių reguliavimą pasaulyje yra 124-ta, ir labai atsilieka nuo kaimyninių Latvijos ir Estijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder