Premjeras: neprieštaraujame ir regioniniam SGD terminalo projektui

Premjeras: neprieštaraujame ir regioniniam SGD terminalo projektui

Baltijos valstybės neprieštarauja bendram regioniniam suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektui, teigia Premjeras Andrius Kubilius.

"Nuosekliai įgyvendiname savo projektą, bet jeigu, taip kaip su kolegomis latviais ir estais esame kalbėję, kad remiant Europos Sąjungai gali būti įgyvendinamas ir regioninis projektas, tai mes tikrai neturime prieštaravimų", - penktadienį žurnalistams sakė jis.

A. Kubilius taip pat priminė, kad, statant terminalą, darbai vyksta nuosekliai.

"Laivo su visa technologine įranga gamyba užsakyta, laukia uosto atgaivinimo darbai, krantinės įrengimas ir dujotiekio nuo Jurbarko iki Klaipėdos nutiesimas. Visa tai yra suplanuota iki 2014 m. pabaigos. Iki tada taip pat yra suplanuota ir vadinamosios nuosavybės atskyrimo doktrinos įgyvendinimas. Vyksta derybos ir diskusijos su "Gazprom" ir "E.ON Ruhrgas" kaip pagrindiniais "Lietuvos dujų" akcininkais", - priminė jis.

ELTA primena, kad Prezidentė, susitikusi su Latvijos vadovu Andriu Berziniu, pažymėjo, kad būtina panaudoti Latvijoje esančio Inčukalnio suskystintų dujų terminalo galimybes. Pasak jos, Lietuva šia saugykla naudojasi jau dabar, o kai pasistatys terminalą Klaipėdoje, tikimasi naudotis ja dar daugiau.

Pasak D. Grybauskaitės, Lietuva palaikys ir regioninio suskystintų dujų terminalo projektą Latvijoje, jei Europos Komisija pateiks rekomendacijas, kad toks terminalas yra ekonomiškai naudingas Baltijos valstybėms.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder