Premjeras: Kremliaus vadovai stengėsi atkalbėti investuoti į atominę elektrinę Lietuvoje

Premjeras: Kremliaus vadovai stengėsi atkalbėti investuoti į atominę elektrinę Lietuvoje

Kremliaus vadovai lankėsi Europos valstybėse, stengdamiesi atkalbėti potencialius investuotojus į naujos atominės elektrinės statybą Lietuvoje, teigia premjeras Andrius Kubilius.

"Mes matėme daug pastangų per visus metus, įvairių iniciatyvų tariamai statyti elektrines Baltarusijoje ar Kaliningrade ir daug kitų veiksmų, kai patys Kremliaus vadovai lankėsi daugelyje Europos valstybių, stengdamiesi atkalbėti potencialius investuotojus. Manęs nestebina tas faktas, kad dabar, kai strateginio investuotojo paraiškos yra gautos, kai kurie procesai keliant chaosą prasideda Lietuvoje", - sakė A. Kubilius interviu "Žinių radijui".

Premjeras neatmeta, kad vienas iš tokių procesų gali būti ir iniciatyva paleisti Seimą. Ji pasirodė tuo pat metu, kai buvo užbaigtas vienas iš strateginio investuotojo statyti naują atominę elektrinę atrankos etapų. Vyriausybės vadovas teigė, kad tai gali būti ir sutapimas.

Oficialiai strateginiai investuotojai nėra įvardinami. Neoficialių VŽ šaltinių duomenimis, strateginiu investuotoju taps pasaulio energetikos milžinė prancūzų "Electricite de France" arba Pietų Korėjos "Korea Electric Power Corp.".

Korėjos bendrovė iki šiol nebuvo minima tarp potencialių investuotojų. Tačiau šios kompanijos noras žengti į Lietuvą neturėtų stebinti, nes bendrovės veikla pastaruoju metu stebino pasaulinę rinką. Be to, vasarį Korėjos Respublikoje lankėsi oficiali Lietuvos delegacija, jos kelionės išlaidas apmokėjo korėjiečiai, o į Seulą vykusios delegacijos sąraše buvo ir energetikos viceministro Romo Švedo bei Visagino atominės elektrinės generalinio direktoriaus Šarūno Vasiliausko pavardės.

Iki šių metų pabaigos paskelbus strateginį investuotoją bus toliau tęsiamos derybos, jos turėtų baigtis 2011 m.

Strateginis investuotojas gautų apie 51 proc. projekto akcijų.

Elektrinė turėtų pradėti veikti 2018-2020 m.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder