Premjeras įvardijo naujas rinkas šalies žemės ūkio ir maisto produkcijai

Premjeras įvardijo naujas rinkas šalies žemės ūkio ir maisto produkcijai

Lietuva intensyviai ieško naujų rinkų nuo Rusijos embargo nukentėjusiai Lietuvos ūkininkų ir pieno perdirbimo įmonių produkcijai, tikina Premjeras Algirdas Butkevičius.

Kaip antradienį interviu LRT radijui sakė Ministras Pirmininkas, ūkio ministras Evaldas Gustas šios savaitės pabaigoje išvyksta į Japoniją, daug dirba ir naujų rinkų ieško Užsienio reikalų ministerija bei kitos valstybės institucijos. A. Butkevičius informavo, kad rudenį bus atidaryta Lietuvos ambasada Pietų Afrikos Respublikoje.

"Taip pat yra dirbama ir su Brazilijos rinka, dirbama su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, ir mano vizitas spalio 5 d. yra numatytas, ir tikimės, kad su JAV pasirašysime dokumentus dėl rinkos atidarymo mūsų kai kuriems maisto produktams, (...) norime, kad būtų mėsai ir paukštienai", - teigė Premjeras.

Ieškant naujų rinkų A. Butkevičius įvardijo, kad dirbama su arabų šalimis, Izraeliu bei šią savaitę turėtų būtų pakeistas įstatymas dėl ritualinio gyvulių skerdimo.

"Dirbama netgi ir su tokia šalimi kaip Singapūras, Malaizija. Dabar labai stipriai pradėtas jau toks pirminis darbas su Indonezija", - vardijo Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičius nesutiko, kad procesas dėl naujų rinkų paieškų lėtas.

"Procesas labai ne lėtas, bet čia tikriausiai tiktų gera viena taisyklė atsakymui: sako, šimtas kontaktų - vienas kontraktas. Prieš 30-25 metus buvo 40 kontaktų - 1 kontraktas. Vadinasi, tai rodo, kad visos šalys, rinkos yra atviros, bet vartojimas arba ekonomikos augimas nėra toks spartus, kad būtų galima pateikti vis naujų produktų ir juos suvartoti", - sakė jis.

Ekspertai taip pat sutinka, kad nuo Rusijos embargo nukentėję Lietuvos pieno ir maisto produktų eksportuotojai turėtų pradėti žvalgytis į Artimųjų Rytų, Kinijos, Indijos, Pietų Amerikos besivystančių šalių rinkas, kuriose didelis gyventojų skaičius lemia augantį vartojimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder