Prašys kelti bankroto bylą "Air Lituanicai"

Prašys kelti bankroto bylą "Air Lituanicai"

Naujas avialinijų "Air Lituanica" vadovas Nerijus Jukna nusprendė, kad įmonei turi būti inicijuojama bankroto byla.

"Įvertinus savo veiklą sustabdžiusios oro bendrovės "Air Lituanica" finansinę padėtį nustatyta, kad įmonės įsipareigojimai gerokai viršija turtą, todėl įmonė negali ir ateityje negalės vykdyti prisiimtų įsipareigojimų kreditoriams. Siekdamas išvengti galimo nuostolių didėjimo ir užtikrinti vienodą visų kreditorių teisių apsaugą, įmonės vadovas nusprendė "Air Lituanica" inicijuoti bankroto bylą", - rašoma "Air Lituanica" išplatintame pranešime.

Gegužės 28 d. su siūlymu kelti bankroto bylą buvo supažindinta "Air Lituanica" valdyba. Anot įmonės atstovės Sandros Meškauskaitės, šiuo metu ruošiasi atitinkami sprendimai, būtini pradėti bankroto procedūrą.

"Šiandien dar negalėčiau tiksliai įvardinti įmonės įsipareigojimų dydžio, nes tebevyksta derybos su kreditoriais dėl sutarčių nutraukimo sąlygų, tikslinami įsiskolinimai. Tačiau tai nekeičia esmės - įmonės skolos sudarys kelis milijonus eurų ir tokiomis aplinkybėmis reikia arba reikšmingų investicijų, arba stabdyti skolų akumuliavimo procesą. Kadangi įmonės valdyba nepriėmė sprendimų dėl įmonės veiklos tęstinumo, mano pareiga imtis bankroto bylos inicijavimo", - pažymi N. Jukna.

Didžiausios "Air Lituanica" skolos sukauptos už orlaivių nuomą ir navigacinius mokesčius.

Bendrovė "Air Lituanica" nuo gegužės 22 d. vidurdienio nutraukė visus skrydžius ir susitarė su oro linijų bendrove "airBaltic", kad gegužės 22 - birželio 5 dienomis visi "Air Lituanica" keleiviai būtų perkeliami į šios aviakompanijos skrydžius. Keleiviai, turintys skrydžių bilietus kitomis datomis, turi kreiptis dėl pinigų grąžinimo už neįvykusius skrydžius. Su visais keleiviais, pateikusiais užklausimus dėl pinigų grąžinimo už bilietus, bus susisiekta per 30 dienų. Su keleiviais bus atsiskaitoma bankroto administratoriaus nustatyta tvarka, apie kurią keleiviai bus informuoti iš anksto.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder