Pradedantiesiems verslininkams - konsultacijos virtualioje aplinkoje

Pradedantiesiems verslininkams - konsultacijos virtualioje aplinkoje

Augant žinių ekonomikai vis svarbesnės tampa idėjos, iniciatyva, kūrybingumas, problemų sprendimas ir atvirumas pokyčiams. Aplinka, kurioje žinios jungiasi ar konkuruoja tarpusavyje, sudaro organizacijos pagrindą, todėl šiandieniame verslo kūrime didėja virtualių tinklų ir klasterių atsiradimo bei plėtros vaidmuo.

Jau vasaros pradžioje Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra (KEPA) miesto pradedantiems verslininkams pradės teikti visiškai naują nemokamą paslaugą – virtualų verslo inkubatorių.

Pradedantiems verslininkams skirto ENTERBANK projekto tikslas – sukurti virtualią verslo paramos infrastruktūrą, kuria galės naudotis kiekvienas, pradedantis verslą ar planuojantis jį pradėti. Keliauti iš namų ar darbo nereikės – virtualus verslo inkubatorius bus tarsi galimybių bankas su virtualaus biuro paslaugomis, mokymo kursais, e. seminarais, o įvairių sričių ekspertai bus pasirengę suteikti informacijos ir individualių konsultacijų virtualioje aplinkoje.

Virtualus inkubatorius. Kas tai?

Inkubatoriaus sąvoka apima įvairias iniciatyvas, siekiant palengvinti naujų įmonių kūrimą ir tolimesnę jų plėtrą. Pirminė inkubatoriaus idėja apsiribojo mokslo parkų ar verslo centrų teikiamomis lengvatinėmis nuomojamų patalpų sąlygomis, biuro įranga, verslo informacijos, tradicinių formų konsultavimo ir mokymo paslaugų teikimu. Tačiau per pastarąjį dešimtmetį kartu su naujų ekonomikos veiklų ir technologijų augimu, o ypač išaugusiomis interneto naudojimo galimybėmis, atsirado virtualaus inkubatoriaus modelis.

Daugelyje pasaulio valstybių paplitusi virtualaus verslo inkubatoriaus idėja sėkmingai veikia ir prisideda prie perspektyvių verslo idėjų realizavimo. Pagrindinės virtualių verslo inkubatorių paslaugos yra skirtos gerinti verslo kūrimo procesui, sudarant idėjų autoriams sąlygas pradėti nuosavą verslą bei padėti jam tapti nuosekliai dirbančiomis ir augančiomis įmonėmis. Moderniame verslo pasaulyje virtualaus verslo inkubatoriaus modelis yra vertinamas dėl gebėjimo suteikti šiuolaikiškus sprendimus bei realius pasiūlymus. Lietuvoje, tenka pripažinti, toks virtualių paslaugų modelis dar nėra paplitęs, ir dažnai pradedančiajai įmonei yra pateikiami morališkai pasenę sprendimai. Pamažu pradedamos teikti virtualaus biuro paslaugos yra tik vienos iš nedaugelio virtualiojoje erdvėje verslui teikiamų paslaugų.

ENTERBANK paslaugos Klaipėdai  

ENTERBANK "Virtualios verslo paramos infrastruktūros Baltijos šalyse kūrimas" – tarptautinis bendradarbiavimo abipus sienos projektas, vykdomas VšĮ KEPA – pagrindinio projekto partnerio – kartu su Ventspilio "Digital centru" ir LCC tarptautiniu universitetu. Nauju projektu steigiamas tarptautinis virtualus verslo inkubatorius geroms iniciatyvoms – pradedantiems verslams, pavieniams kūrėjams ir novatoriams. Pagrindinė virtualios paramos platformos veikla - teikti nemokamas e. konsultacijas verslo, rinkodaros, žinių vadybos, įmonių dokumentų ir žmogiškųjų išteklių valdymo klausimais, organizuoti e. seminarus, internetinius seminarus (inkubatoriaus nariams mokymų medžiaga taip pat bus suteikiama ir DVD formatu), internetines konferencijas bei teikti virtualaus biuro paslaugas: pasirinkto vardo el. pašto suteikimas, duomenų bazių palaikymas, svetainių kūrimas ir talpinimas. E-mokymų aplinka bus kuriama naudojant 3D technologijas. Inkubatoriaus nariams bus suteiktos visos galimybės rasti verslo partnerių ir potencialių klientų kaimyninėje Latvijoje bei visiškai nemokamai serveryje talpinti savo produktų ir paslaugų portfelio medžiagą.

ENTERBANK – tai novatoriškas, pačiu tinkamiausiu metu pradėsiantis veikti verslo paramos instrumentas Klaipėdos miesto verslininkams. Projektu bus siekiama padėti įgyvendinti novatoriškas verslo idėjas, jų autoriams sudaryti sąlygas pradėti nuosavą verslą, teikti nemokamas e. konsultacijas verslo klausimais bei skatinti tolimesnį verslių idėjų atsiradimą ir ieškoti sprendimų, kaip jas pritaikyti rinkai. Įkūrus virtualų verslo inkubatorių bus atrinkti geriausi ir kokybiškiausi verslo projektai, o inkubatoriaus nariai dvejus metus nuo projekto pradžios bus nemokamai konsultuojami bei gaus visą spektrą e. paslaugų su galimybe pratęsti jų naudojimą ilgesniam laikotarpiui.

Norėdami nustatyti būsimų paslaugų poreikį, raginame užpildyti anketą ir taip prisidėti prie verslo inkubatoriaus paslaugų formavimo. Laukiame Jūsų pasiūlymų, nuomonės, pastabų ir kritikos. Pagal šias anketas bus ne tik formuojamos inkubatoriaus paslaugos, bet ir atrenkami būsimi nariai.

Anketą rasite čia.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder