Po inspektavimo UAB "Medicinos bankas" įspėtas

Po inspektavimo UAB "Medicinos bankas" įspėtas

Aptarusi UAB "Medicinos bankas" bendrojo inspektavimo rezultatus, Lietuvos banko valdyba įspėjo banką dėl teisės aktų pažeidimų.

Lietuvos banko pranešime pažymima, kad bankas ne visais atvejais tinkamai įvertino paskolų gavėjų galimybes laiku ir visiškai įvykdyti įsipareigojimus, neįvertino paskolų verčių sumažėjimo ir tuo pažeidė galiojančius teisės aktus.

Be to, bankas ne visais atvejais vykdė nuolatinę klientų dalykinių santykių stebėseną, banko vidaus kontrolės procedūros neužtikrino tinkamo rizikos vertinimo, rizikos valdymo ir tinkamos piniginių operacijų stebėsenos, kaip reikalaujama pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevenciją reglamentuojančiuose teisės aktuose.

Atkreiptas UAB "Medicinos bankas" dėmesys į tinkamo kapitalo lygio palaikymą dėl rizikos, susijusios su nekilnojamuoju turtu.

Bankas turi iki 2014 m. balandžio 1 d. parengti ir pateikti Lietuvos banko Priežiūros tarnybai UAB "Medicinos bankas" ir jo kontroliuojamoms įmonėms nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo turto realizavimo ir su nekilnojamuoju turtu susijusios rizikos mažinimo planą.

"Medicinos bankas" įpareigotas iki 2014 m. rugsėjo 1 d. pašalinti kitus inspektavimo metu nustatytus banko veiklos trūkumus.

Posėdžio metu UAB "Medicinos bankas" atstovai informavo Lietuvos banko valdybą, kad dalis inspektavimo metu nustatytų trūkumų jau pašalinta.

Inspektavimo metu buvo tikrinamas banko valdymas ir vidaus kontrolė, kredito, likvidumo, rinkos ir operacinės rizikos valdymas bei kaip užtikrinama pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder