Pigūs drabužiai greitai nebegalės tokiais vadintis

Pigūs drabužiai greitai nebegalės tokiais vadintis

Ko gero, aukso amžių išgyvenantys dėvėtų drabužių prekeiviai nesnaudžia ir stengiasi maksimaliai išnaudoti jiems palankią situaciją, kai apsirengti naujais drabužiais išgali toli gražu ne kiekvienas šalies gyventojas. Vienų šaltinių teigimu, praėjusiais metais dėvėtų drabužių kainos kilo 40 centų už kilogramą, kitų žiniomis - 20-30 procentų.

"Tai yra lygiai toks pat verslas, kaip ir bet kuris kitas, todėl normalu, kad kainos kyla. Juk jos kyla visur", - sako pigių drabužių pardavėjai.

Kad dėvėtų drabužių kainos pernai didėjo, sutinka daugelis prekybininkų, tačiau visi jie įvardija skirtingas brangimo priežastis. Galų gale reziumuojama, kad kainas augina besikeičiantys pirkėjų poreikiai.

Prekybininkai teigia, kad kainas sukėlė tiekėjai, mat brango kuras, be to, įtakos turėjo kai kurių užsienio valiutų ir lito kurso pokyčiai. Esą dėl pabrangusio svaro labiausiai brango iš Anglijos įvežti dėvėti rūbai.

Tuo metu kai kurie tiekėjai aiškina, kad kainas kelia patys pardavėjai. Esą tiesiog pajutę aukso gyslą, nori iš jos dar daugiau uždirbti. Tai, kad padėvėtų drabužių rinka dabar yra labai populiari, pakanka įsitikinti užsukus vos į keletą tokių parduotuvių - žmonių pilna, ir daugelis jų išeina pilnais krepšiais. Be to, vien tai, kad Klaipėdos centre karaliauja pigių drabužių parduotuvės, taip pat leidžia manyti apie šio verslo klestėjimą.

"Žinote, kodėl kyla dėvėtų drabužių kainos? Todėl, kad žmonės nebenori skudurų, o ieško tik kokybiškų drabužių. Pirkėjai dabar nori, kad padėvėta prekė būtų tarsi iš naujos parduotuvės. Nebenori, kad grįžus namo ją reikėtų skalbti, lyginti ar persisiūti sagas. Tad normalu, kad už geresnę kokybę reikia brangiau ir mokėti", - pasakojo vienos dėvėtų drabužių parduotuvės direktorius Marius.

Jam antrino ir urmu dėvėtais drabužiais prekiaujančių įmonių atstovai. Nenorėjusi prisistatyti vienos įmonės darbuotoja paaiškino, kad daugelis tiekėjų stengiasi iš užsienio atsivežti jau rūšiuotus kokybiškus drabužius, mat, atsivežus nerūšiuotus, dažniausiai vos 30 procentų jų būna tinkamų parduoti. Tuo metu vienų ir kitų paketų kaina skiriasi kaip diena ir naktis. Esą nerūšiuotų drabužių kilogramas kainuoja vos keliasdešimt centų, o rūšiuotų kilogramas jau atsieina iki 12 litų.

Pigiausiai kainuoja atsivežti drabužius iš Vokietijos, Skandinavijos šalių, kur kas brangesni drabužiai iš Anglijos, Airijos, Škotijos.

Teigiama, kad dėvėtų drabužių verslo apyvarta visoje Lietuvoje pernai siekė per 800 milijonų litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder