Pernai iš Kinijos į Lietuvos paštą buvo atsiųsta 47 proc. visų gautų siuntų

Pernai iš Kinijos į Lietuvos paštą buvo atsiųsta 47 proc. visų gautų siuntų

Lietuvos pašto duomenimis, praėjusiais metais buvo gauta ir išsiųsta 53,6 mln. siuntų. Tai 2,3 proc. daugiau nei 2013-aisiais, kai per Lietuvos paštą buvo išsiųsta ir gauta beveik 52,4 mln. siuntų.

„Augančiam siuntų skaičiui įtakos turėjo dėl elektroninės prekybos daugiau kaip 14 proc. išaugęs gaunamų siuntų skaičius. Siunčiamų siuntų - tiek vidaus, tiek tarptautinių - skaičius praėjusiais metais išliko beveik nepakitęs, palyginti su 2013-aisiais", - teigė Lietuvos pašto Pašto operacijų tarnybos direktorė Rasa Radzevičienė.

Jos teigimu, praėjusiais metais daugiausia siuntų atkeliavo iš Kinijos. Iš šios šalies, kur gerai išvystyta elektroninė prekyba, 2014-aisiais buvo atsiųsta 47 proc. visų gautų siuntų.

Palyginus praėjusių ir 2013 metų populiariausių šalių, iš kurių atkeliauja daugiausia siuntų, penketukus, pokyčiai neesminiai - po Kinijos ir toliau rikiuojasi Lenkija, Vokietija, Latvija, tik Didžiąją Britaniją praėjusiais metais pakeitė Jungtinės Amerikos Valstijos.

Iš Lietuvos daugiausia siuntų siunčiama į Didžiąją Britaniją - 13 proc. nuo visų išsiunčiamų siuntų. Nedaug atsilieka ir Rusija - 12 proc. Šios šalies populiarumas išaugo dėl Lietuvos pašto bendradarbiavimo su partneriais Kinijoje. Lietuva - tranzitinė šalis, tad Lietuvos paštas užtikrina iš Kinijos atkeliaujančių siuntų pristatymą tiek į ES nares, tiek į Rusiją, Baltarusiją ir kitas valstybes.

Tarp populiariausių šalių, į kurias keliauja siuntos iš Lietuvos, taip pat yra Vokietija, Jungtinės Amerikos Valstijos ir Latvija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder