Per vieną savaitę turto pavogta už ketvirtį milijono

Per vieną savaitę turto pavogta už ketvirtį milijono

Draudimo bendrovė BTA praneša, kad pastarosiomis dienomis itin suaktyvėjo vagys ir vandalai. Bendrovės duomenimis, per pastarąją savaitę, lyginant su bet kuria kita rudens savaite, įvykių dėl vagysčių padaugėjo 20 %, o turto pavogta beveik už ketvirtį milijono litų.

„Prasidėjus tamsiam metų laikui vagysčių skaičius visuomet padidėja, tačiau pastaroji savaitė stebino ir mus. Daugiausia vagysčių įvykdyta sutemus ir spūsčių metu – vagys apskaičiuoja nusikaltimo eigą ir numato, kad transporto piko metu saugos tarnyboms bus problematiškiau operatyviai reaguoti į gaunamus pranešimus ir atvykti į nusikaltimo vietą. Tokiu metu ir šeimininkai užtrunka grįžti į namus, o tai sudaro ypač palankias sąlygas darbuotis ilgapirščiams.”, - sako draudimo bendrovės BTA Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

Anot specialistės, bandyta laužtis arba įsilaužta į labai įvairius objektus – nuo gyvenamųjų namų iki įmonių, fabrikų ar sandėlių patalpų, taip pat automobilių. Beje, vagystės įvykdomos žaibiškai. Pavyzdžiui, dvylikos tūkstančių litų vertės televizorius iš privataus gyvenamojo namo mieste buvo išneštas per keturias minutes.

„Metų pabaiga ir prieššventinis laikotarpis taip pat turi įtakos ilgapirščių suaktyvėjimui. Palyginimui: pernai metais panašiu metu taip pat buvo padaugėję įvykių, susijusių su vagystėmis iš privačios nuosavybės, tačiau praėjusi savaitė – rekordinė. Vagystes registravome vieną po kitos: jeigu vieną dieną iš namo išnešta daiktų už 20 tūkstančių litų, tai kitą dieną įsilaužta į butą ir pavogta turto už 25 tūkstančius litų. Taip pat pavogtas automobilis, įvairios transporto priemonių detalės, automobilio padangos ir ratlankiai, be abejo, paklausūs buvo ir juvelyriniai dirbiniai, kompiuterinė, buitinė technika”, - vardina K.Karpova.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder