Per šalčius Latvijos kalnų trasose gerokai sumažėjo lankytojų

Per šalčius Latvijos kalnų trasose gerokai sumažėjo lankytojų

Besitęsiant stipriam šalčiui, kuris praėjusią savaitę Latvijoje vietomis siekė net -30 laipsnių žymą, kalnų trasos pajautė ryškų lankytojų skaičiaus sumažėjimą, išsiaiškino agentūra BNS, apklausdama kalnų trasų atstovus.

Poilsio komplekso „Milzkalns“ direktorius Viesturas Ošniekas papasakojo, kad žmonių apsilankymas per šalčius sumažėjo 50-60 proc. „Žmonių yra gerokai mažiau , tačiau galvoju, kad per laisvadienius jie sukrus, nes gyventojams norisi pailsėti“, prognozavo jis.

Ošnieko pasakojimu, lankytojų skaičius galėtų paaugti kitą savaitę. „Žadėjo, kad oro temperatūra sušils iki -10 laipsnių. Šioje temperatūroje sniegas slidinėjimui yra idealus“, nurodė direktorius.

Kalnų trasos „Reina trase“ valdybos pirmininkas Austris Brutanas taip pat sakė, kad lankytojų skaičius šaltuoju laikotarpiu yra gerokai sumažėjęs. Jis prognozavo, kad „Reina trase“ klientų skaičius galėtų padidėti sekmadienį.

Savo ruožtu slidinėjimo centras „Baili“ savininkas Valtas Vanagas papasakojo, kad slidinėjimo centras pirmosiomis dvejomis vasario dienomis buvo uždarytas. Nuo penktadienio slidinėjimo centras atidarytas kiekvieną dieną, tačiau žmonių antplūdžio laisvadieniais Vanagas nesitiki.

Kalnų trasos „Žagarkalns“ reklamos skyriaus atstovė Zanė Lūkina pripažino, kad šaltosiomis žiemos dienomis sumažėjo kalno lankytojų skaičius, be to šią savaitę nebuvo ir mokinių grupių apsilankymų. „Žagarkalno“ atstovė vylėsi, kad laisvadieniais nebus tokių didelių šalčių.

Ji prognozavo, kad „Žagarkalno“ lankytojų skaičius galėtų išaugi tik kitą savaitę.

Pagal zinas.nra.lv/ parengė Edmundas Lileikis

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder