Per metus areštuoto turto vertė sumažėjo 2 mlrd. litų

Per metus areštuoto turto vertė sumažėjo 2 mlrd. litų

Per liepos mėnesį įregistruoti 814 įmonių turto areštai arba beveik 200 atvejų mažiau nei birželį. Praėjusį mėnesį, lyginant su birželiu, labiausiai įregistruotų turto areštų sumažėjo elektros, dujų ir vandens tiekimo bei žemės ūkio bendrovėse. Areštuojamo turto apimtys padidėjo viešbučių bei maitinimo įstaigų veiklose – teigia kreditų biuras „Creditinfo“, atlikęs analizę pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.

„Šiemet vyrauja teigiamos tendencijos, mat ir toliau mažėja areštuojamo turto apimtys bei mastai, kurie beveik pasiekė prieškrizinį lygį. Per šių metų septynis mėnesius įregistruoti 7 008 turto areštai, o atitinkamu 2008 m. laikotarpiu užfiksuoti 6 671 atvejai. Šių metų pradžioje areštuoto turto vertė siekė 5,5 mlrd. litų, o per septynis mėnesius sumažėjo 2 mlrd. litų. Daugiausiai šiemet turto areštų sumažėjo prekybos, transporto ir statybos bendrovėse“, – teigia Alina Buemann, kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vadovė.

Liepos mėnesį didžiausia dalis arba 60 proc. visų įregistruotų turto areštų atiteko pramonės, prekybos, statybos ir nekilnojamo turto sektorių bendrovėms. Pasak A. Buemann, kaip jau tapo įprasta, mažiausiai areštuota telekomunikacijų bei komunalinių paslaugų įmonių turto.

Daugiausiai įmonių turto areštų liepą įregistruota Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse, o mažiausiai – Tauragės, Utenos ir Marijampolės apskrityse.

Išregistruoti turto areštai liepos mėnesį siekė 865 atvejus ir buvo vienas iš mažiausių rodiklių, lyginant su kitais šių metų mėnesiais. Per šių metų septynis mėnesius buvo įregistruoti 7 008 turto areštų atvejai, o išregistruoti – 7 542 atvejai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder