Per mėnesį Kėdainių krematoriume kremuota 100 žmonių

Per mėnesį Kėdainių krematoriume kremuota 100 žmonių

Kėdainiuose lapkritį pradėjus veikti pirmajam šalyje krematoriumui, buvo kremuota 100 žmonių. Vidutiniškai krematoriume per dieną kremuojami 5 mirusiųjų palaikai.

"Jau pirmąją krematoriumo darbo dieną visos kremacijų valandos, nurodytos skelbiamame internete grafike, buvo rezervuotos, užsakymų intensyvumas neatslūgo visą mėnesį, tokia pati padėtis išlikusi ir šiuo metu", - pirmadienį išplatintame pranešime sako krematoriumą valdančios bendrovės "K2 LT" direktorius Vytenis Labanauskas.

Pasak jo, dažniausiai mirusiojo palaikus į krematoriumą Kėdainiuose atlydi tik patys artimiausi šeimos nariai, tačiau atvyksta ir gausesnės palydos, kartais lydimos kunigo. V. Labanauskas kol kas negali pasakyti, kas dažniausiai renkasi kremavimo paslaugą. Tiesa, atkreipia dėmesį, kad žmonės Lietuvoje pirmą kartą susiduria su šia paslauga, todėl jiems dažnai kyla pačių įvairiausių klausimų, pavyzdžiui, dėl palaikų transportavimo ir pan.

Be to, pastebima, jog, pasiūlius Lietuvoje galimybę mirusiųjų palaikus kremuoti, randasi ir naujos atsisveikinimo su velioniu tradicijos: artimieji nesilaiko griežtų taisyklių, elgiasi liberaliau, kinta ir atsisveikinimo ceremonija - susirinkusiesiems prie urnos rodomos skaidrės iš velionio gyvenimo, leidžiama jam patikusi muzika, nešamos subtilesnės gėlių puokštės.

Pirmasis krematoriumas Lietuvoje pradėjo veikti 2011 m. lapkričio 29 d. Kėdainių pramoniniame parke.

Šiuo metu kremacijos vyksta naudojant vieną kremavimo liniją, užtikrinančią 4 tūkst. kremavimų per metus.

Krematoriume dirba 6 darbuotojai.

Krematoriumo projektas, kainavęs apie 8 mln. litų, vykdytas privačiomis lėšomis. Kremavimo ir su juo susijusių paslaugų kaina be PVM - 1300 litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder