Paskola – įvairiems gyvenimo atvejams

Paskola – įvairiems gyvenimo atvejams

Pritrūkus pajamų kasdienėms išlaidoms, automobilio, būsto įsigijimui, medicinos ir sveikatinimo paslaugoms, nekilnojamam turtui įsigyti, namų remontui – dauguma žmonių kreipiasi dėl paskolos ir pildo paraišką jai gauti. Dažniausiai bankai paskolas yra suskirstę į atskirus jų tipus, kurių kiekvienas turi sau taikytinas metines palūkanų normas, sąlygas bei reikalavimus. Atsižvelgus į tai, ką gauta paskola norima apmokėti, internetiniame tinklapyje galima pasirinkti paraiškos formą ir taisyklingai ją užpildyti. Paskolų banko specialistų teigimu, tinkamai užpildyta paraiška, gera kredito istorija, neturint įsiskolinimų ir pradelstų mokėjimų, suteikia nemažas galimybes finansavimui gauti. Todėl pirmiausia, besikreipiančiam dėl paskolos, reikia gerai apgalvoti, kam ji bus reikalinga ir kokiems tikslams finansavimas bus panaudotas.

Vienas populiariausių paskolos tipų – vartojimo paskola. Ją pasirenka asmenys, kuriems pritrūksta lėšų bei santaupų kasdienėms reikmėms, norint suremontuoti automobilį, išvykti į tolimą kelionę, apmokėti mokslų, įvairių kursų, mokymų išlaidas ar įsigyti didesnius pirkinius kaip buitinė technika, mobilieji telefonai, kompiuteriai, planšetės, baldai ir pan. Įsigyjant didesnius pirkinius šie tampa patogesnio, praktiškesnio gyvenimo ir darbo dalimi , o įvairios kasdieniškos situacijos tampa kur kas greičiau įvykdomos. Taip pat dažnai žmonės renkasi vartojimo paskolas norėdami paatostogauti, pailsėti nuo kasdienių buities rūpesčių ir darbų. Dažnai finansuojamos tolimos kelionės į tokias šalis kaip Australija, Islandija, Tailandas, JAV. Paskola apmokami skrydžių bilietai, apgyvendinimo paslaugos ir kasdienei reikmei skirtos išlaidos.

Bankų siūlomos paskolos automobiliui įsigyti nereikalauja transporto priemonės įkeitimo, o gavus reikiamus pinigus klientas pats gali pasirinkti, kokio automobilio jam reikia: naujo ar naudoto. Pastebima, kad naudotiems automobiliams dažnai prireikia papildomų išlaidų jų taisymui, padangų, įvairių detalių keitimui. Todėl renkantis paskolos sumą rekomenduojama atkreipti dėmesį į galimas papildomas išlaidas. Paskolai nereikia turėti pradinio įnašo, o finansavimas galimas visai arba tik trūkstamai automobilio vertės daliai.

Paskola nekilnojamam turtui įsigyti – tai finansavimas planuojantiems įsigyti namą, butą, sodą, žemės sklypą, garažą ar panašų pagal prigimtį nejudinamą objektą. Be turto įkeitimo siūloma paskola yra ypač patogi visiems, svajojantiems apie nuosavus namus, žemę. Dėl tikslios įmokų sumos, paskolos grąžinimo termino ir kitų sąlygų paraiškos teikėjai yra konsultuojami elektroniniu paštu bei telefonu. Taip pat paskolų bankas gali pasiūlyti finansavimą namų remontui, jo įrengimui, reikiamiems įsigyti baldams, medžiagoms, darbuotojų užmokesčiams. Turint nuosavą būstą ir nusprendus jame atlikti kapitalinį ar kosmetinį remontą, tačiau neturint reikiamo santaupų kiekio, finansavimas iš banko gali tapti puikiu sprendimu, įgyvendinančiu idėją atnaujinti namus.

Kadangi sveikata yra kiekvieno mūsų brangiausias turtas, paskola medicinos ir sveikatinimo paslaugoms gali padėti apmokėti įvairių tyrimų, operacijų ir po jų trunkančio laikotarpio išlaidas. Išsamūs ir reguliarūs tyrimai gali „užbėgti“ tam tikroms ligoms už akių, todėl gydytojai primygtinai reikalauja nedelsti ir atsižvelgiant į žmogaus amžių, tyrimų programas kiekvienais metais pasitikrinti sveikatą. Tai yra svarbu ne tik vyresnio amžiaus žmonėms, bet ir vaikams, paaugliams.

Dar viena paslauga, kurią siūlo bankai – paskolų refinansavimas. Turint kelias paskolas kredito unijose, bankuose ar kitose finansavimą teikiančiose įstaigose, jas galima perkelti į vieną banką, tokiu būdu pagerinant turimų sutarčių sąlygas, sumažinant palūkanas, sutrumpinant ar pailginant įsiskolinimo trukmę. Atsižvelgus į individualią asmens finansinę situaciją, paskolos perkeliamos į vieną banką, kuriam paskirtą laikotarpį kartą per mėnesį reikia atlikti vienodos sumos įmokas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder