Paskelbtas 3,1 mln. eurų vaikų dienos centrų konkursas

Paskelbtas 3,1 mln. eurų vaikų dienos centrų konkursas

Kitais metais vaikų dienos centrų veiklose galės dalyvauti gerokai daugiau vaikų. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija vaikų dienos centrams 2016 metams skyrė net 0,5 mln. eurų daugiau nei 2015 metais.

„Nauja yra ir tai, kad vaikų dienos centruose galės lankytis visi vaikai, kuriems reikalingos dienos socialinės priežiūros ir ugdymo paslaugos. Tai ypač svarbu, nes laiku ir vietoje suteiktos paslaugos gali veikti prevenciškai ir padėti užkirsti kelią patekimui į riziką", - sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija yra paskelbusi 2016 metų vaikų dienos centrų veiklos projektų finansavimo atrankos konkursą, kuriame dalyvauti ir teikti paraiškas gali visos reikalavimus atitinkančios nevyriausybinės bei kitos organizacijos. Konkursu siekiama skatinti vaikų dienos centrų veiklą ir plėtrą.

Iš viso 2016 metams vaikų dienos centrams finansuoti numatyta 3,1 mln. eurų.

Siekiant didinti vaikų dienos centrų teikiamų paslaugų kokybę, šiemet parengtos ir patvirtintos Vaikų dienos centrų veiklos rekomendacijos, nustatančios veiklos principus, tikslus, uždavinius ir funkcijas, veiklos organizavimo ypatumus.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos užsakymu šiemet atlikto tyrimo duomenimis,, 8 iš 10 tėvų, kurių vaikai lanko vaikų dienos centrus, yra patenkinti jų veikla ir net 97 proc. teigia, kad jų vaikai vaikų dienos centrus lanko labai noriai.

Tyrimo metu, siekiant identifikuoti šių paslaugų prieinamumą bei skatinti kryptingą plėtrą, sukurtas interaktyvus vaikų dienos centrų paplitimo žemėlapis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder