Pasaulyje pripažinta raktų kontrolės sistema – jau ir Lietuvoje

Pasaulyje pripažinta raktų kontrolės sistema – jau ir Lietuvoje

Saugos bendrovių veiklos specifika reikalauja nuolat naudoti saugomų objektų raktus. Šalies apsaugos paslaugų rinkos lyderė „G4S Lietuva“ siekia maksimaliai sumažinti klaidų bei apgavysčių tikimybę administruojant raktus ir pirmoji Lietuvoje įsisavina raktų kontrolės sistemą „KeyCaptor“.

Olandų sukurta raktų kontrolės sistema automatiškai patikrina kiekvieną aptarnaujančiam personalui išduodamą ir grąžinamą raktų komplektą: speciali technologija leidžia nustatyti perduodamo raktų komplekto plombos numerį ir komplekto svorį. Jeigu kuris nors raktas yra nulaužtas, nuimtas ar jo vietoje įdėtas kitas raktas, apie tai informuoja sistema.

„Iki šiol raktus perduodantys ir priimantys darbuotojai privalėjo patikrinti raktų komplekto plombos numerį, raktų skaičių ir plombos būklę bei šiuos duomenis fiksuoti žurnale. Nusprendėme atsisakyti tokios atgyvenusios tvarkos ir išbandyti vieną pažangiausių pasaulyje raktų kontrolės sistemų, – sakė „G4S Lietuva“ Prevencijos skyriaus vadovas Ernestas Svetlauskas. – Dabar pakanka patikrinti, ar nepažeista raktų komplekto plomba, o likusį darbą atlieka „KeyCaptor“. Sistema kiekvieną raktų perdavimą fiksuoja elektroninėje duomenų bazėje, todėl galima patikrinti konkretaus raktų komplekto perdavimo istoriją ir sutaupyti laiko.“

„G4S Lietuva“ prioritetas raktų administravimo srityje – griežta jų kontrolė mažinant žmogiškųjų klaidų ir piktnaudžiavimo tikimybę. Todėl bendrovės Prevencijos skyriaus vadovas neatmeta galimybės kol kas tik verslo klientams taikomą raktų administravimo principą pasiūlyti ir privatiems vartotojams.

„Klientui pageidaujant būtų galima keisti reagavimo į gautą pavojaus signalą saugomame objekte tvarką. Dabar į vietą atvykęs saugos kompanijos ekipažas gali apžiūrėti objektą iš išorės, tačiau norint patekti į vidų privaloma sulaukti, kol atvyks kontaktinis asmuo. Įdiegus šią raktų kontrolės sistemą, saugos darbuotojas objektą galėtų apžiūrėti nedelsiant. Klientui panorėjus, jis galėtų gauti tikslią informaciją iš elektroninės duomenų bazės apie jam priklausančių raktų naudojimą“, – teigė E. Svetlauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder