Pasaulio finansų rinkas sukrėtė Britanijos sprendimas trauktis iš ES

Pasaulio finansų rinkas sukrėtė Britanijos sprendimas trauktis iš ES

Jungtinės Karalystės gyventojai referendume balsavo už pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES). Negalutiniais duomenimis 51,7 procento žmonių balsavo už pasitraukimą, o 48,3 proc. norėjo, kad jų šalis ir toliau liktų ES. Tokie rezultatai sukėlė smukimą pasaulio finansų rinkose, praneša "Reuters".

Rinkose tvyro nerimas, kad Britanijos sprendimas trauktis pakenks investavimui į šalį, kuri yra penkta didžiausia pasaulio ekonomika. Per vieną dieną Didžiosios Britanijos svaras krito daugiau nei 9 procentais JAV dolerio atžvilgiu ir pasiekė žemiausią lygį per kelis dešimtmečius.

Po referendumo prasidės bent dvejus metus truksiantis sudėtingas išsiskyrimo su ES procesas. Tai taip pat kelia klausimų dėl Londono kaip pasaulio finansų centro statuso, o šalies premjeras Deividas Kameronas (David Cameron) susiduria su spaudimu atsistatydinti, nors per referendumo kampaniją teigė liksiąs poste nepaisant rezultatų.

Euras dolerio atžvilgiu smuko 3,5 procento. Manoma, kad sprendimas trauktis iš ES, kurioje liks 27 narės, gali sukelti dar didesnę ekonominę ir politinę žalą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder