Panika dėl cukraus: kas kaltas?

Panika dėl cukraus: kas kaltas?

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija kreipėsi į ūkio, žemės ūkio ministrus ir Konkurencijos tarybą, siekdama išsiaiškinti, kas kaltas dėl ažiotažo, kilusio netikėtai padidėjus cukraus kainoms.

Pasak Seimo opozicijos lyderio, LSDP frakcijos seniūno Algirdo Butkevičiaus, panika dėl cukraus kainų buvo sukelta tyčia, kažkas iš to pasipelnė.

"Žiniasklaidoje pasklidus gandui, kad cukraus kainos gali šoktelti dvigubai, žmonės ėmė panikuoti ir kaupti cukraus atsargas, kai kuriose parduotuvėse teliko tuščios lentynos. Manau, kad šia situacija pasinaudojo prekybininkai. Tačiau šie tikina žiniasklaidą, kad didesnėmis kainomis cukrų jiems pardavė tiekėjai. Tuo tarpu Lietuvoje cukrinių runkelių gamintojai teigia, jog runkelių užauginta daugiau nei pastaraisiais metais, o cukraus pagaminta daugiau, nei praėjusiais metais. Gamintojų sandėliuose yra apie 35 tūkst. tonų cukraus atsargų. Mūsų žiniomis, gamintojų kainos liko nepakitusios", – sako LSDP frakcijos seniūnas.

Anot A. Butkevičiaus, didžiosiose ES valstybėse, pavyzdžiui, Vokietijoje, cukraus kaina siekia tik 1,8 lito. Per paskutinę savaitę cukraus kainos Londono biržoje net nukrito, taigi situacija Europos cukraus rinkoje nepasikeitė, todėl jokio realaus pagrindo kainoms kilti Lietuvoje negalėjo būti.

"Mano nuomone, ši panika dėl cukraus įrodo, jog kai kurie ministrai nesugeba suvaldyti situacijos, nuraminti žmonių. Būtina išsiaiškinti, kas kaltas dėl šio incidento, kad galėtume užkirsti kelią panašiems ažiotažams ateityje. Todėl kreipėmės į Žemės ūkio ir Ūkio ministerijas bei Konkurencijos tarybą, kurios turėtų paaiškinti cukraus rinkos situaciją, kainų kilimo priežastis ir įvardyti priemones, kuriomis bus siekiama užkirsti kelią nepagrįstam kainų didinimui", – teigia A. Butkevičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder