Pajūrio kredito unija neteko licencijos

Pajūrio kredito unija neteko licencijos

Lietuvos banko (LB) valdyba panaikino Pajūrio kredito unijos licencijos galiojimą bei kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl bankroto bylos unijai iškėlimo.

"Kredito unijos turto kokybės vertinimo rezultatai patvirtino, kad jai nepakanka kapitalo veikti saugiai, stabiliai ir patikimai", - praneša Lietuvos bankas.

Banko priežiūros valdyba nustatė, kad Pajūrio kredito unijos turtas yra mažesnis už įsipareigojimus, o dėl patirtų nuostolių unijos kapitalas yra neigiamas.

Kredito unijos pripažinimas nemokia yra draudžiamasis įvykis, todėl jos indėlininkams bus išmokamos indėlių draudimo išmokos. Draudimo išmokos Pajūrio kredito unijos indėlininkams bus mokamos ir apskaičiuojamos vadovaujantis galiojančiais teisės aktais. Pagal juos, įvykus draudžiamajam įvykiui, kompensuojama 100 proc. indėlio sumos, neviršijančios 100 tūkst. eurų.

Indėlininkai gaus jiems priklausančias draudimo išmokas

Pajūrio kredito uniją Lietuvos banko valdyba pripažino nemokia ir jai bus inicijuojama bankroto byla. Užfiksavusi šį draudiminį įvykį VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ (toliau – draudimo įmonė) informuoja, kad visi šios kredito unijos indėlininkai, kuriems priklauso draudimo išmokos, jas gaus Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymo nustatyta tvarka. Draudimo išmokos indėlininkams bus išmokėtos per 20 darbo dienų nuo draudžiamojo įvykio dienos – iki 2017 m. balandžio 14 d.

„Užtikrinsime, kad visi indėlininkams priklausantys pinigai būtų pervesti kaip galima greičiau. Draudimo įmonė indėlių draudimo išmokas išmokės pagal kredito unijos pateiktus duomenis apie indėlininkus ir jų turėtas lėšas sąskaitose. Draudimo išmokos bus mokamos per įmonės pasirinktą kredito įstaigą“, – teigė „Indėlių ir investicijų draudimo“ direktorė Aurelija Mažintienė.

Kredito unijos indėlininkams dėl draudimo išmokos niekur kreiptis nereikia. Taip pat jiems nereikia niekam teikti duomenų apie turėtą indėlį. Visą reikalingą informaciją apie indėlininkus ir jų turėtus indėlius draudimo įmonei suteiks kredito unija.

Apie kredito įstaigą, per kurią indėlininkams bus išmokamos draudimo išmokos, draudimo įmonė informuos žiniasklaidoje ir įmonės interneto svetainėje www.iidraudimas.lt. Tada indėlininkai galės kreiptis į šią kredito įstaigą dėl jiems priklausančių draudimo išmokų.

Preliminariais duomenimis, bendra mokėtinų draudimo išmokų suma – apie 2,13 mln. eurų, indėlininkų, kuriems priklauso draudimo išmokos – apie 308.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder