Organizatoriai paliko be renginių ir be pinigų

Organizatoriai paliko be renginių ir be pinigų

Įspūdingus Boriso Moisejevo koncertus bei mago Pėterio Marvėjaus (Peter Marvey) pasirodymus žadėjusi įmonė renginius atšaukė ir pradingo su sumokėtais pinigais. Nesąžiningų organizatorių suvilioti žmonės savo ietis nukreipė į bilietų platintojus, o vartotojų teisių sergėtojai rengiasi teismui.

Kelis mėnesius pinigų neatgaunantiems žmonėms tenka spręsti rebusą: kas turi grąžinti už koncertą sumokėtus pinigus. Aiškėja, kad bilietų platintojai patys pateko į nesąžiningų verslininkų pinkles: pervedus pinigus jie prapuolė tarsi į vandenį.

Pinigų negrąžina

Klaipėdietė Julija neslėpė nepasitenkinimo ir nusivylimo galimu koncertų organizatorių nesąžiningumu.

Moteris dar prieš 3 mėnesius susigundė įsigyti bilietus į jubiliejinį Boriso Moisejevo koncertą, turėjusį vykti praėjusių metų gruodžio 17 dieną.

"Internetu nusipirkau tris bilietus, tačiau likus dienai iki renginio buvo pranešta, kad jis nevyks", - pasakojo Julija, kuri už bilietus sumokėjo nemenką sumą pinigų, kadangi patys pigiausi bilietai kainavo po 25 eurus.

"Jau prabėgo trys mėnesiai, o bilietų kasa iki šiol negrąžino sumokėtų pinigų, ir, kaip suprantu, jų net nežada grąžinti", - piktinosi klaipėdietė, pridūrusi, jog bilietų pardavėjai "Bilietai.lt" išsisukinėja, teigdami, jog pinigus už bilietus iškart pervedė minėto koncerto organizatoriams.

Moteris teigė negalinti suprasti, kodėl bilietų pardavėjai skriaudžia žmones ir neatiduoda pinigų. Esą tai ne pirkėjų bėda, o pačių bilietų platintojų, kurie ir turėtų aiškintis su koncerto organizatoriais.

"Sumokėjome visus mokesčius, bilietų kasos iki šiol veikia, sąskaitose pinigų jie tikrai turi. Tai kodėl pinigai negrąžinami?" - klausė Julija.

Organizatoriai pradingo

Kad situacija įtempta, galima suprasti ir peržvelgus neįvykusio renginio aprašymą, kuris vis dar skelbiamas "Bilietai.lt" puslapyje.

Teigiama, jog įmonė bando išspręsti susidariusią situaciją, tačiau renginio organizatorius disponuoja gautomis lėšomis, tad bilietų platintojas dingusių pinigų negali grąžinti.

Dviprasmišką situaciją sutikusi pakomentuoti bilietus į minėtus renginius pardavinėjusios įmonės Nacionalinio bilietų platintojo direktorė Rita Skliutienė tvirtino, kad daroma viskas siekiant išspręsti nemalonią situaciją.

"Procesas vyksta. Šiuo metu bendradarbiaujame su vartotojų teisėmis (Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba. - R. S.) ir laukiame, kol baigsis jų nustatytas terminas", - šnekėjo R. Skliutienė.

Anot "Bilietai.lt" vadovės, su vartotojais stengiamasi atsiskaityti tiek, kiek tai įmanoma. Šiuo metu visiems pageidaujantiems grąžinamas arenos ir paslaugos mokestis, tačiau likusių pinigų už renginį esą reikėtų reikalauti iš koncerto organizatorių - bendrovės "Muzikos industrija".

"Jie dingo. Ieškojome, bet su jais susisiekti neįmanoma", - aiškino R. Skliutienė, pridūrusi, kad nors ir yra buvę panašių istorijų, bet tai pirmas kartas po ilgo laiko, kai koncertų organizatoriai apgauna bilietų platintojus.

Susisiekti neįmanoma

Kaip ir nurodė bilietų platintojas, koncertus organizavusios mažosios bendrijos "Muzikos industrija" pasiekti neįmanoma. Pateikiami bendrovės ir jos direktoriaus Airido Karpavičiaus telefonai yra išjungti.

Kad įmonėje vyksta neaiškūs dalykai, įrodo ir viešai pateikiama informacija. Šiuo metu įmonėje nebedirba nė vienas darbuotojas, o įsiskolinimai Sodrai siekia daugiau nei 800 eurų. Prie įmonės profilių galima aptikti dešimtis piktų vartotojų skundų.

Klaipėdoje neįvykęs rusų estrados žvaigždės koncertas - ne vienintelis, kurį atšaukė minėta bendrovė. Iš visos Lietuvos plūsta skundai dėl tos pačios įmonės organizuotų ir vėliau atšauktų šveicarų mago Pėterio Marvėjaus pasirodymų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. B. Moisejevo koncertai turėjo vykti Vilniuje ir Klaipėdoje.

Kreipsis į teismą

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) darbuotojai taip pat neleidžia laiko veltui.

Skaičiuojama, kad šiuo metu į VVTAT dėl neįvykusių Pėterio Marvėjaus bei Boriso Moisejevo pasirodymų ir negrąžintų pinigų už bilietus kreipėsi per 180 žmonių.

"Mažoji bendrija "Muzikos industrija" neteikė jokių paaiškinimų dėl neįvykusių renginių, neįvykdė nė vieno Tarnybos priimto nutarimo, įpareigojančio grąžinti vartotojams pinigus", - savo tinklalapyje aiškina tarnybos atstovai, kurie dar vasario mėnesį kreipėsi į bendrovę ir prašė nutraukti vartotojų viešojo intereso pažeidimą.

Vis dėlto tarnyba iš "Muzikos industrijos" negavo jokio atsakymo, todėl šiuo metu rengiamas ieškinys teismui, kuriame bus ginamas viešasis interesas.

Priduriama, kad vartotojai, kurie pageidauja į ieškinį būti įtraukti trečiaisiais asmenimis, turėtų tarnybai pateikti prašymą. Šie bus priimami iki balandžio 30 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder