Opozicija žada dėl sumažintų pensijų atkūrimo būti vieninga

Opozicija žada dėl sumažintų pensijų atkūrimo būti vieninga

Seimo opozicija žada vieningai palaikyti sumažintų pensijų atkūrimą.

Tai antradienį spaudos konferencijoje tvirtino Seimo opozicijos lyderis, Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius, Krikščionių partijos, Darbo partijos, "Tvarkos ir teisingumo "frakcijų seniūnai Vidmantai Žiemelis, Vytautas Gapšys, Valentinas Mazuronis ir Mišrios parlamentarų grupės seniūnas Konstantas Ramelis.

A. Butkevičiaus vertinimu, "šiuo metu valstybėje yra chaosas, tame chaose esame įklimpę".

"Pirmiausia turime kalbėti apie žmones, turime galvoti, kaip tiems žmonėms pagerinti pragyvenimą, kai brangsta komunalinės paslaugos, brangsta duona, pienas", - sakė opozicijos lyderis.

V. Mazuronis mano, kad būtų didžiulis moralinis nusikaltimas nesugrąžinti buvusio pensijų dydžio mūsų tėvams ir seneliams.

"Nereikia gąsdinti mūsų nei litų devalvavimais, nei atsistatydinimais, nei kitomis kažkokiomis bėdomis. Nenori, nemoki, negali - atsistatydinkite atskirai, kartu su Ingrida Šimonyte, atsiras kiti ir padarys", - tvirtino politikas.

Pasak V. Gapšio, Seimo opozicija išliks vieninga ir laikysis principinės pozicijos, kad pensijų dydžio atstatymas yra privalomas, tai yra numatyta Konstitucinio Teismo (KT) nutarime.

"Šitoje vietoje diskusijos apie šaltinius, apie mėnulius ir kitas planetas, apie kurias kalba premjeras, yra visiškai beprasmės, nenaudingos Lietuvos žmonėms ir neatsižvelgiančios į žmonių interesus", - sakė V. Gapšys.

V. Žiemelis apgailestavo, kad Vyriausybė be jokių argumentų atmetė opozicijos pasiūlymus dėl finansų šaltinių pensijų atkūrimui.

Seimo narys K. Ramelis mano, kad dėl 600 mln. litų pensijų atkūrimui tikrai finansai nesugrius. "Vyriausybė yra prisiskolinusi dešimtis milijardų ir litas dėl to nebuvo devalvuotas, o 600 milijonų - tai tikrai lašas jūroje", - sakė K. Ramelis. Jis apgailestavo, kad Vyriausybė iki šiol nevykdo KT nutarimo.

Antradienį Seimas ketina balsuoti dėl pensijų atkūrimo. Įstatymo projektu siekiama, kad Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo nuostatos, kuriomis sumažintos valstybinių ir valstybinių socialinio draudimo pensijų išmokos, galiotų iki 2010 m. gruodžio 31 d. Šiuo metu yra nustatyta, kad laikinasis įstatymas galioja iki 2011 m. gruodžio 31 d.

Pirmadienį Vyriausybė nepritarė siūlomiems šaltiniams, iš kur galima būtų gauti lėšų didesnėms pensijoms, todėl nepalaikė ir Seimo opozicijos siūlymo didinti sumažintas pensijas. Skaičiuojama, kad pensijoms grąžinti į prieškrizinį lygį reikėtų apie 600 mln. litų.

Premjeras Andrius Kubilius tikisi, kad visi 71 koalicijos atstovas dalyvaus Seimo posėdyje ir balsuos už Vyriausybės poziciją nedidinti pensijų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder