Nesutariama dėl šildymo ir karšto vandens tarifų

Nesutariama dėl šildymo ir karšto vandens tarifų

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio komitetas jau antrą kartą nepritaria siūlomiems daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų priežiūros maksimaliems tarifams.

Komitetas įpareigojo Savivaldybės Butų ūkio ir energetikos skyriaus vyriausią specialistą Skirmantą Adašiūną dar kartą paruošti naujų tarifų apskaičiavimo metodikos paaiškinimus, nes pateiktieji visiems sukėlė įtarimų.

Sprendimo projektą komitetui pristatęs S. Adašiūnas pateikė naujus tarifus pagal bendrovės "Sistela" atliktus paskaičiavimus, kuriuos užsakė Lietuvos savivaldybių asociacija.

Remiantis paskaičiavimais, siūloma nustatyti maksimalius priežiūros tarifus atskiriems šildymo sistemos komponentams, tai yra, šilumos punktui - 6 ct už kvadratinį metrą, šildymo sistemai - 7 ct, o karšto vandens sistemai - 3 ct.

Tokiu atveju maksimalus tarifas pastato šildymo ir karšto vandens tiekimo sistemai sudarytų 16 ct už kvadratinį metrą. Toks pat tarifas yra nustatytas ir dabar.

Komiteto nariams šie siūlomi tarifai iškart sukėlė įtarimų, nes praėjusiame komitete pasiūlytas maksimalus tarifas siekė net 27 ct už kv. m.

Komiteto nariai pasigedo logiškų paaiškinimų, kaip, remiantis "Sistelos" paskaičiavimais, du kartus galima siūlyti skirtingus tarifus. Klausimų sukėlė ir kiti sprendimo projekto punktai.

Anot kai kurių komiteto narių, pasiūlyti tarifai bei jų apskaičiavimo tvarka "kvepia manipuliacijomis", todėl S. Adašiūnui pasiūlyta kitam posėdžiui parengti išsamius ir logiškai pagrįstus paaškinimus, kodėl būtent tokie maksimalūs tarifai yra siūlomi.

Nustatyti naujus tarifus būtina dėl to, kad Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija pernai pakeitė iki šiol galiojusią daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų priežiūros maksimalių tarifų nustatymo metodiką ir išdėstė ją nauja redakcija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder