Nepasirinkusieji karšto vandens tiekėjo mokėtų brangiau

Nepasirinkusieji karšto vandens tiekėjo mokėtų brangiau

AB "Klaipėdos energija" kreipėsi į miesto Tarybą su prašymu nustatyti minėtos bendrovės atsiskaitomųjų karšto vandens apskaitos prietaisų aptarnavimo mokestį - 2,98 Lt vartotojui per mėnesį be pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Paaiškėjo, kad tiems vartotojams, kuriems karštą vandenį tiektų AB "Klaipėdos energija", padidėtų apsirūpinimu karštu vandeniu išlaidos.

Tie vartotojai, kurie dar vasarą po surengtų gyventojų apklausų išreiškė norą likti prie senos tvarkos, už skaitiklių aptarnavimą moka tiek pat, kaip ir anksčiau - 1,79 LT be PVM.

Savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis informavo, kad šiuo metu namų, kuriuose nebuvo atliktos apklausos ir automatiškai jų gyventojai tapo "Klaipėdos energija" klientais, uostamiestyje yra 28.

"Viso - apie 900 karšto vandens vartotojų UAB "Mūsų namų valdos" ir "Vitės valdos" administruojamose teritorijose. Jei nebus apsispręsta dėl karšto vandens tiekėjo, skaitiklius aptarnaus dvi bendrovės ir teks mokėti brangiau", - dėstė A. Gaižutis.

Jis informavo, kad minėtos namų valdos pakartotinai paragintų neapsisprendusius gyventojus išreikšti savo valią. Didžioji dauguma vartotojų uostamiestyje pasirinko senąją sistemą.

Perimti karšto vandens skaitiklių priežiūros nenori ir AB "Klaipėdos energija" atstovai dėl padidėsiančių administravimo kaštų.

Dar vasarą Klaipėdos politikai piktinosi, kad centrinės valdžios primetama nauja tvarka dėl karšto vandens tiekimo esą visiškai netinka uostamiesčiui.

Primename, kad jei daugiabučiame name nebuvo surengta apklausa dėl to, kad ir toliau atsiskaitymui už karštą vandenį būtų taikoma sena tvarka, karšto vandens tiekėju nuo balandžio automatiškai tapo AB "Klaipėdos energija".

Pirmadienį uostamiesčio Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė "Klaipėdos energija" nustatytiems skaitiklių aptarnavimo tarifams idant gyventojai suprastų, jog nepasirinkus karšto vandens tiekėjo mokėti tektų brangiau. Savo ruožtu šilumininkai be Tarybos palaiminimo negali diegti skaitiklius ten, kur jų nėra bei prižiūrėti esamus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder