Nelegali reklama: absurdiški ribojimai, menkos baudos

Nelegali reklama: absurdiški ribojimai, menkos baudos

Uostamiesčio savivaldybėje antradienį vykusiame Viešosios tvarkos skyriaus veiklos pristatyme daugiausia diskusijų tarp verslininkų ir Savivaldybės atstovų kilo dėl nelegalios reklamos bei prekybos.

Nors skyriuje yra laisvų etatų, rodomi nemenki rezultatai: per metus už pažeidimus surašyti tūkstančiai protokolų.

Viešosios tvarkos skyriaus administracinių pažeidimų tyrimo poskyrio vedėjas Marius Poimanskis pasakojo, kad šiemet skyrius išties aktyviai dirbo, nors neužpildyti du etatai.

Poskyrio vedėjas pasakojo, kad veikla skirstoma į dvi dalis: teisinių situacijų aiškinimasis ir nuolatiniai tikrinimai.

„Praktiškai kiekvieną dieną darbuotojai važiuoja į reidus, kiti darbuotojai reaguoja į skambučius“, - sakė M. Poimanskis.

Vien šiais metais buvo surašyta per 7200 protokolų, dar dalis pažeidimų yra tiriami. Taip pat rašomi ir patikrinimo aktai, vien jų šiemet surašyta per 300. Už kiekvieną pažeidimą yra taikomos nuobaudos.

Skyriaus atstovas pridūrė, kad šiemet protokolų, lyginant su praėjusiais metais, surašyta žymiai mažiau: pernai jų buvo virš 17 tūkstančių.

Susirinkusieji domėjosi: skyrius užsiima tik baudomis, ar vykdoma ir prevencija? M. Poimanskis teigė: kai priimamos naujos taisyklės, visuomenę stengiamasi per žiniasklaidą informuoti, taip pat, pirmą kartą aptikus pažeidimą, skiriamas įspėjimas.

Draudžiama reklamuotis ant langų

Valdininkas pasakojo, kad daugiausia nuobaudų skiriama už triukšmą bei nelegalią reklamą.

Dėl reklamos tarp Savivaldybės atstovų ir verslininkų kilo diskusija: esą šioje srityje daug nelogiškų ribojimų bei nesusipratimų.

Skyriaus atstovas pasakojo, kad nuo to laiko, kai Klaipėdoje pradėta prižiūrėti reklamą, bent pusė jos buvo nelegali. Per 2012-uosius ir šiuos metus surašyta daugiau nei pusantro tūkstančio protokolų, o nuo rugpjūčio padidintos baudos siekia tūkstančius litų.

M. Poiamanskis pripažino, kad seniau būta kurioziškų situacijų: esą susimokėti baudą už nelegalią reklamą atsieidavo pigiau, nei mokėti už reklamos suderinimą su Savivaldybę.

Verslininkai atkreipė dėmesį ir į tai, kad be suderinimo draudžiama skelbti reklamą ant vitrinų. Jų nuomone, vienas nelogiškiausių ribojimų - draudžiami bet kokie užrašai ant vitrinų: net darbo laiko užrašymą reikia derinti su Savivaldybe.

„Langas yra architektūrinio fasado dalis, jo negalima užgožti jokiais reklaminiais dalykais“ - nukirto M. Poimanskis, pridūręs, kad tokių dalykų negali būti.

Baudos per menkos

Nemažai diskusijų kilo ir dėl nelegalios prekybos laisvadieniais šalia turgų. Verslininkai domėjosi, kodėl skyrius laisvadieniais tam skiria per mažai kontrolės.

M. Poimanskis sakė, kad dėl to susidaro kurioziška situacija: skyrius paprasčiausiai laisvadieniais nedirba, nors jie ne kartą yra kėlę šį klausimą.

Jis pripažino, kad nors pažeidimai ir būna fiksuojami, surašomi protokolai, skyriaus darbuotojai neturi teisės nutraukti nelegalios prekybos. Dažniausiai nelegalūs prekybininkai uždirba daugiau, nei išleidžia baudoms: pirmąjį kartą skiriama bauda - vos 10 litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder