Nebebus taikomi apribojimai siuntoms į JAV

Nebebus taikomi apribojimai siuntoms į JAV

Nuo šiol siuntoms, siunčiamoms į Jungtines Amerikos Valstijas, nebebus taikomi sugriežtinti saugumo reikalavimai, kurie buvo įvesti nuo praėjusių metų gruodžio 21 dienos.

„Dar praėjusiais metais JAV įvesti saugumo reikalavimai sukėlė nepatogumų gyventojams. Sunkesnės nei pusės kilogramo siuntos buvo atidžiau apžiūrimos, jos daug vėliau pasiekdavo gavėjus nei mažesnės siuntos. Dėl šių reikalavimų pašto tarnyba vėlavo pristatyti ir nemažai šventinių siuntų“, - teigė Lietuvos paštas Pašto operacijų tarnybos direktorius Tomas Jackevičius.

Pagal JAV administracijos pateikus reikalavimus, daugiau nei 500 gramų sveriančios siuntos, pirmiausia 4 paras turėjo būti laikomos paštuose ir tik vėliau išsiunčiamos į JAV. Tokie reikalavimai prailgindavo siuntų pristatymo laiką, tad adresatus jos pasiekdavo keliolika dienų vėliau nei įprasta.

Kad siuntos adresatus pasiektų greičiau, Lietuvos paštas savo klientams rekomendavo į JAV siųsti siuntas, sveriančias iki 500 gramų, o sveriančias 500 gramų ir daugiau skaidyti į atskirus paketus.

Akcinė bendrovė Lietuvos paštas – didžiausia ir seniausia pašto paslaugas teikianti bendrovė šalyje. 2011 m. sausio 1 d. Lietuvos pašto viešąjį tinklą sudarė 870 pašto paslaugų teikimo vietų – 735 stacionarieji paštai ir 135 paslaugų teikimo vietos, kurias aplanko mobilieji bendrovės paštai. Lietuvos paštas taip pat teikia pasiuntinių, logistikos, finansinio tarpininkavimo ir elektronines paslaugas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder