Naujasis turgus uždengs lauko prekyvietę

Naujasis turgus uždengs lauko prekyvietę

UAB „Naujasis turgus“ pradėjo pasiruošimą lauko prekyvietės ir pagrindinio pėsčiųjų tako atnaujinimui.

Planuojama, kad vėjų perpučiama lauko prekyvietė iki 2016 metų pavasario bus modernizuota ir paversta uždaru, žiemą šildomu, o vasarą vėdinamu prekybos paviljonu. Turgavietės administracija pageidauja, kad dengtos prekybos vietos būtų įrengtos ir pagrindiniame turgaus pėsčiųjų take.

Pasak UAB „Naujasis turgus“ direktoriaus Viačeslavo Karmanovo, lauko prekyvietę, kurioje prekiaujama rūbais, avalyne ir kitomis buities prekėmis, rekonstruoti būtina.

„Atvėsus orams lauko prekyba apmiršta. Lieka tik vienas kitas ištvermingiausias prekiautojas. Savaime suprantama, kad pirkėjams irgi nėra jokio noro šaltyje matuotis rūbų. Atėjo laikas ir šioje turgavietės vietoje sukurti civilizuotas prekybos sąlygas, tad kreipėmės į architektus, kviesdami paruošti Naujojo turgaus rekonstrukcijos projektus“, – pasakojo V. Karmanovas.

Bendradarbiaudama su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriumi „Naujojo turgaus“ administracija paskelbė atvirą konkursą projektuotojams. 15 kompanijų jau pasiėmė projektavimo sąlygas, jų atstovai buvo atvykę pasižvalgyti į turgavietę ir iki lapkričio 14 dienos turi pateikti architektūrinius sprendimus.

Iki lapkričio 27 dienos vyks darbų viešas eksponavimas, po kurio bus paskelbti konkurso nugalėtojai. 4 architektų ir 3 turgavietės administracijos narių komisija išrinks įspūdingiausius projektus. Trys konkurso prizininkai bus apdovanoti piniginiais prizais. Su konkurso laimėtoju bus sudaroma sutartis techniniam projektui.

Planuojama, kad turgavietės rekonstrukcija atsieis apie 2 mln. litų. Turgavietės administracija šiam projektui ruošiasi teikti paraišką finansavimui iš ES fondų bei ketina investuoti bendrovės lėšas.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, strateginis siekis yra, kad Naujasis turgus taptų konkurencingu kitų Klaipėdos turgaviečių atžvilgiu. Atnaujinus lauko prekyvietę, turguje prekiaujantys verslininkai turėtų geresnes darbo sąlygas, o klientai mažesnes kainas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder