Naujasis „Klaipėdos naftos“ vadovas - Mindaugas Jusius

Naujasis „Klaipėdos naftos“ vadovas - Mindaugas Jusius

Naftos produktų ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė "Klaipėdos nafta", siekdama didinti konkurencingumą Baltijos jūros regione ir Europoje, aktyviai įgyvendinanti gerosios valdysenos rekomendacijas po atviro ir viešo generalinio direktoriaus atrankos konkurso patvirtino naująjį vadovą - Mindaugą Jusių.

Naujasis generalinis direktorius bendrovei pradės vadovauti nuo balandžio 11 d.

KN yra viena pirmųjų šalyje valstybės valdomų įmonių, paskelbusi ir įgyvendinusi viešą ir atvirą generalinio direktoriaus atrankos procesą. Atrankos į KN generalinius direktorius metu paraiškas pateikė 38 kandidatai. Dauguma jų turintys reikšmingos profesinės, vadovavimo ir darbo su strateginiais projektais patirties.

Generalinio direktoriaus atrankos procesą sudarė keturi etapai. Pirminiuose kandidatų vertinimo etapuose dalyvavo nepriklausomi ekspertai iš kompanijos „Delta Executive Search & Consulting". Vėlesniuose etapuose atrinkti kandidatai buvo kviečiami į pokalbius su atsakingais bendrovės valdybos nariais. Valdybos nariai atrankos metu vertino kandidatų kompetencijas, įgytas įvairiose srityse: vadybos, finansų, strateginio planavimo, specifinių sektoriaus šakų, tokių kaip energetikos bei transporto, patirtį įgyvendinant strateginius kompanijų projektus ir veiklos tikslus bei daugelį kitų aspektų.

„Pirmą kartą per kompanijos istoriją organizuotas atviras konkursas KN vadovo pozicijai užimti - tai dar vienas žingsnis toliau nuosekliai stiprinant šios įmonės valdymą ir diegiant geriausius vadybos standartus. Naujajam vadovui keliami patys aukščiausi reikalavimai ir tikslai, nes KN ne tik užtikrina strateginių valstybės tikslų energetikoje įgyvendinimą. Jos strategijoje taip pat išsikeltas tikslas plėtoti veiklą tarptautinėse rinkose, taip siekiant didžiausios naudos valstybei ir visiems vartotojams. Tai reikalauja didelės patirties, žinių ir daug pastangų. Tikimės, kad naujasis vadovas užtikrins sėkmingai veikiančios KN veiklos tęstinumą ir sustiprins tai, kas jau buvo pasiekta iki šiol, ypač stiprinant bendradarbiavimą su regiono valstybėmis", - sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

1979 m. gimęs M. Jusius pastaruosius 7 metus vadovavo didžiausiai Baltijos šalyse gyvybės draudimo įmonei „Swedbank Life Insurance SE" - ėjo valdybos pirmininko bei įmonės vadovo pareigas. Iš viso įvairiose vadovaujamose pozicijose "Swedbank" grupėje M.Jusius dirbo daugiau nei 15 metų.

Nuo 2011 m. spalio 24 d. dalyvavo, kaip nepriklausomas valdybos narys KN veikloje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder