Naujasis KEPA vadovas sieks susigrąžinti klaipėdiečius

Naujasis KEPA vadovas sieks susigrąžinti klaipėdiečius

Pirmadienį Klaipėdos ekonominės plėtros agentūrai (KEPA) pradės vadovauti Simas Simanauskas.

26-erių klaipėdietis Šefildo universitete (Jungtinė Karalystė) įgijo tarptautinių santykių ir politikos mokslų bakalaurą. Pastaraisiais metais jis gyvena Klaipėdoje, tačiau nuotoliniu būdu dirbo didelėje amerikiečių informacinių technologijų kompanijoje CSC. Prieš tai dar vadovavo pilietinei iniciatyvai "Baltosios pirštinės".

"Visą savo karjerą dirbau žmonių, komandos valdymo srityje, tad pagrindinė mano misija naujose pareigose bus suburti stiprią komandą ir siekti proveržio, - sakė S. Simanauskas. - Iki šiol KEPA labiau užsiėmė kūrybinių industrijų vystymu, bet ne ekonomikos plėtra."

Jo vizija - kad klaipėdiečiai, kurie išvyko gyventi į užsienį ar sostinę, ilgalaikėje perspektyvoje sugrįžtų į gimtąjį miestą.

"Tam tikslui pasiekti reikia sukurti pridėtinę vertę kuriančių darbo vietų. Nebesinori, kad Klaipėda būtų vadinama trečiuoju miestu ar verslams neįdomiu kraštu. Daug paslaugų centrų šiandien keliasi į Kauną. Nesuprantu, kuo Klaipėda prastesnė. Gal tiesiog mums reikia labiau mokėti save parduoti ar daugiau padirbėti su investuotojais?" - samprotavo jaunuolis.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova informavo, kad konkurse į KEPA vadovo vietą sulaukta 33 kandidatų. Tačiau dauguma dėl netinkamų kompetencijų atkrito.

Kokį atlyginimą gaus naujasis direktorius, dar neaišku. "Kol kas dar derinamos darbo sutarties sąlygos, taigi paviešinti šį skaičių anksti", - vakar sakė pašnekovė.

Šiuo metu laikinai KEPA vadovo pareigas einanti Raimonda Laužikienė bus atsakinga tik už "Kultūros fabriko" kūrybinių industrijų sektorių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder