Naujasis energetikų vadas žada efektyvinti veiklą

Naujasis energetikų vadas žada efektyvinti veiklą

Trečiadienį uostamiesčio Savivaldybės kontroliuojamai AB "Klaipėdos energija" pradėjo vadovauti naujas generalinis direktorius - Antanas Katinas. Pasak jo, bendrovės tikslu išlieka siekis užtikrinti kokybiškas ir pigias paslaugas klaipėdiečiams.

Naujasis "Klaipėdos energijos" generalinis direktorius pakeitė 22 metus bendrovei vadovavusį Vytautą Valutį.

Įveikė šešis

A. Katinas, kaip jį pristato pati bendrovė, yra jaunosios kartos energetikas, baigęs termoinžinerijos mokslo studijas Kauno technologijos universitete, dalį magistro studijų tęsęs Minesotos universitete JAV, šilumos tiekimo įmonių valdymo mokėsi Švedijoje, Vengrijoje. Ilgą laiką A. Katinas dirbo Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos Šilumos skyriaus vedėju, o pastaruosius 6 metus vadovavo "Klaipėdos energijos" Veiklos aptarnavimo centrui bei Investicijų valdymo skyriui.

Generaliniu direktoriumi A. Katinas tapo perėjęs viešojo atrankos konkurso procedūras bei specialiųjų tarnybų patikrą. Teigiama, kad iš viso užimti generalinio direktoriaus postą kandidatavo 7 asmenys.

Vienas pirmųjų A. Katino vizitų - pas merą Vytautą Grubliauską. Po susitikimo su meru A. Katinas vakar pasakojo, kad iki šiol jam teko vadovauti trims bendrovės padaliniams, kuriuose dirbo apie 60 žmonių, o dabar reikės įprasti prie svarbesnių pareigų.

"Ta treniruotė vadovaujant 60 žmonių kolektyvui buvo gera pamoka. Turiu patirties Valstybinėje kainų ir energetikos kontrolės komisijoje, ten pradėjau dirbti nuo žemiausio administracijos lygmens, vėliau tapau skyriaus vedėju, teko burti savo komandą, stiprinti skyriaus veiklą, vadovauti 15 žmonių. Tad kurti, vadovauti skyriams, departamentams nebuvo man kokia nors naujiena. Esu termoinžinerijos specialistas, šios srities profesionalas. Teko dirbti ne tik su teisės aktais, bet ir kontroliuoti 65 įmonių visoje Lietuvoje veiklą, todėl puikiai žinau visose savivaldybėse buvusią ir esančią situaciją. Atėjęs į Klaipėdą, pakeitęs darbą ir gyvenamąją vietą, panaudojau savo žinias ir pradėjęs dirbti "Klaipėdos energijoje", - pasakojo A. Katinas.

Pašnekovas sakė, kad vienas iš jo darbų buvo rengti paraiškas Europos Sąjungos (ES) paramai gauti, kad būtų gerinama šilumos trasų būklė.

"Visos paraiškos buvo patvirtintos. Rudenį pasirašėme dar keturias sutartis su Lietuvos verslo paramos agentūra, kur pusę sumos finansuos ES. Įvykdžius šias investicijas magistralinės mūsų šilumos perdavimo trasos bus pakeistos bemaž šimtu procentų. Esame suplanavę didinti kuro katilinių galingumus, kas leistų išlaikyti stabilią šilumos kainą. Klaipėdos mieste turime penkis nepriklausomus šilumos gamintojus, tad siekiame su savo pajėgumais išlikti konkurencingi šilumos gamybos srityje", - kalbėjo naujasis vadovas.

Paklaustas apie galimus pokyčius bendrovės veikloje, A. Katinas pabrėžė, kad reikia efektyvinti įmonės veiklą.

"Žmonės turi uždirbti orų atlyginimą, bet tai jokiu būdu negali būti šilumos kainų sąskaita. Kaina turi atitikti geriausius Lietuvos rodiklius, nes "Klaipėdos energija" su savo kaina į geriausiųjų penketuką visada patenka, o praėjusių metų vasarą pastačius dvidešimties megavatų kuro katilą šilumos kaina buvo pati mažiausia Lietuvoje. Prie to prisidėjo ir konkurencija su kitais šilumos gamintojais, ypač "Fortum", kuris degina atliekas. Sieksime su tais pačiais darbuotojais pagerinti efektyvumą, didinti darbo našumą, kur galima - pasitelkti automatizaciją, pajungti mažesnes katilines, naudojančias dujas, į jas nutiesti skirstomuosius vamzdynus", - sakė A. Katinas.

Žemaičiuoja

41-erių A. Katinas yra gimęs ir augęs Skuode, Klaipėdoje gyvena nuo 2010-ųjų. Pašnekovas juokavo, kad dešimtmetį gyvenant Vilniuje bei keletą metų užsienyje, gimtosios tarmės įgūdžiai nedingo. Atvykęs į Vakarų Lietuvos miestus tuometinis Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos specialistas nustebindavo visus, kai "ponas iš Vilniaus" prabildavo žemaitiškai.

"Iškart užsimezga šilti santykiai. Nebereikia drebėti, kai biurokratas iš Vilniaus, kuris "pjauna" tavo sąnaudas, su tavimi kalba žemaitiškai, visai kitoks įspūdis", - šypsojosi A. Katinas.

Užsienyje mokslo ragavęs pašnekovas teigė pasirinkęs dirbti Lietuvoje, nes yra savo šalies patriotas, tačiau mėgsta keliauti, ypač žavisi Skandinavija, o būdamas studentu ten "pardavinėjo" ir savo vasaras.

"Esu tas žmogus, kuris nekeičia darbo kas metus. Kai pradedu dirbti, susistrateguoju, susiplanuoju ir dirbu. Manau, kad ir įmonei sveika, kai yra planuojama veikla, vykdomos suplanuotos idėjos ir yra jų tęstinumas. "Klaipėdos energija" yra viena pirmaujančių įmonių, todėl sieksiu išlaikyti šią poziciją ir ją pagerinti", - sakė A. Katinas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder